11.8 C
Ljubljana
sobota, 20 aprila, 2024

Erazem B. Pintar je postavil prodanega ekonomista Jožeta P. Damijana na realna tla glede njegovih žaljivih in zavajajočih kritik podjetnikov!

Profesor na ekonomski fakulteti dr. Jože P. Damijan je na svojem blogu objavil svoj odziv na peticijo podjetnikov, ki jo je označil za manipulacijo “za prikrivanje egoističnih interesov podjetniškega sloja”. Do tega je bil v svojem komentarju kritičen podjetnik in kolumnist Erazem B. Pintar.

Eden od komentarjev na Pintarjev zapis pa je zapisal, da Damijan še ni videl trga ali pač kakršnega koli dela nasploh, v blagajno ni prispeval še niti centa, pobral pa že precej. “Ko sem pa prebral tale njegov post, pa vidim da je akademsko in mentalno tudi malo v zaostanku.”

Pintar je v svojem odzivu, ki ga je objavil tudi na Facebooku, povedal, da se mu zdi Damijanovo pisanje poenostavljeno in zavajajoče. Damijanova karakterizacija podjetnika kot desetletnika, ki kuha mulo, ko mu doma naročijo, naj pospravi sobo, je namreč daleč od dejanskega stanja, v katerem se v Sloveniji nahajajo podjetniki.

Kakor je izpostavil tudi Pintar, je primerjava neustrezna, “saj, če bi ta desetletnik edini služil na trgu za celo družino, na primer, bil TV-zvezda reklam za Milko, bi ta družina z njim komunicirala in delala povsem drugače. Prekleto dobro pa bi pazili, da res ne bi kam šel. Drži, da bi mulca to najbrž pokvarilo, vendar to je svet, v katerem živimo. Edini svet. In v bistvu je ta edini svet dobro izhodišče za razmišljanje o davčni zakonodaji.”

 

Celoten članek je na voljo tu.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine