31.9 C
Ljubljana
nedelja, 14 julija, 2024

Elena Zavadlav Ušaj gre na volitve s konkretnimi rešitvami za MO Nova Gorica

Elena Zavadlav Ušaj je magistra znanosti na področju javne uprave. Prihaja iz Solkana, skupaj z možem in otrokoma pa si je ustvarila dom v Novi Gorici. Zaposlena je v Agenciji Republike Slovenije za javnopravne evidence in storitve. Kljub temu da je v svoji 28-letni karieri zaposlena v javnem sektorju, pa sama pravi, da nima tega občutka, saj se ves čas ukvarja s področjem podjetništva.

S svojim strokovnim znanjem sodeluje pri projektnih in strokovnih skupinah za prenovo poslovnih procesov v smeri izboljšav in poenostavitev postopkov v službi, kjer je zaposlena. Najbolj jo veseli, ko lahko s svojim znanjem pomaga podjetnikom in ostali družbeni sferi, da se nekaj spremeni na bolje. Razlog za župansko kandidaturo in njen program vam predstavljamo v nadaljevanju.

ZAKAJ KANDIDIRAM?

Ravno zaradi slednjega sem se odločila za aktiven vstop v politiko. Najprej kot članica sveta različnih javnih zavodov na področju kulture v občini in v iztekajočem se mandatu kot članica Odbora za kulturo, šolstvo in šport v mestni občini. Nato sem se širši javnosti predstavila kot kandidatka za poslanko na zadnjih državnozborskih volitvah, kjer sem skupaj s Slovensko demokratsko stranko dosegla daleč najboljši rezultat v svojem volilnem okraju. To mi je dalo zagon za nadaljevanje dela še na lokalnih volitvah. Tako sem sprejela izziv in postala kandidatka SDS za županjo Mestne občine Nova Gorica.

NEKAJ O PROGRAMU.

V programu postavljam na prvo mesto občanke in občane, katerim je potrebno dati možnost, da se slišijo njihove potrebe, mnenja, težave in ideje, ter da na takšen način sooblikujejo skupni prostor.

Gospodarstvo je temelj razvoja vsakega mesta, zato bom v prvi vrsti poskrbela za pomoč podjetjem, hkrati pa povezala podjetja s sistemom zaposlovanja in izobraževanja. V programu imam tudi postavitev obrtne cone in logističnega centra. Ker pa se gospodarstvo odvija tudi na podeželju, imam v programu razvoj Trnovsko-Banjške planote predvsem na področju kmetijstva in turizma ter vetrne energije.

Nova Gorica je tudi mesto mladih, za katere nameravam poskrbeti za njihovo zaposlovanje na inovativen način, olajšave pri ustvarjanju novega doma in ne nazadnje tudi za večnamenski prostor za kreativno druženje. V občini je veliko število starejših občanov, ki sem jih umestila v program. Za njih je na podeželju še težje, zato bom poskrbela za razširitev mreže dnevnih centrov, njihovo zdravstveno oskrbo in medsebojno ter medgeneracijsko pomoč.

Preko novoustanovljenega Zavoda za turizem bom podeželje aktivno vključila pri razvoju turistične dejavnosti, saj je bogato z naravno in kulturno dediščino ter vini in kulinariko. V občini vidim tudi priložnosti za razvoj športnega turizma, predvsem na Lokvah, Ajševici in Solkanu pri kajakaškem centru.

Ko govorim o turizmu, nikakor ne morem zaobiti kulture, ki lahko pritegne večje število obiskovalcev v mesto. Ker pa je bila ta v zadnjih letih zapostavljena, ji v svojem programu namenjam večji poudarek tudi z vidika Evropske prestolnice kulture, za katero se Nova Gorica poteguje.

Verjamem, da s programom, v katerem so konkretne rešitve in smo ga pripravili skupaj s kolegi v MO SDS Nova Gorica za občane in občanke Mestne občine Nova Gorica, lahko zapustimo ta svet za spoznanje boljši, kot smo ga prejeli. S temi besedami ustanovitelja skavtskega gibanja, ki jim kot skavtinja v življenju sledim, vstopam v volilno kampanjo. Občankam in občanom želim predstaviti ne samo KAJ je potrebno narediti, ampak predvsem KAKO to narediti. Obenem jih nagovarjam z besedami: ”Pridi. Voli. Spremeni.”

Vir: go-portal.si

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine