19.5 C
Ljubljana
nedelja, 20 junija, 2021

Popravek: »(Eksluzivno) Niti Sebastjan Selan niti Sandi Bonaca nista vpletena v navezo z Ivanom Galetom«

»V objavi z dne 28.04.2020 so bile napisane neresnične in nepreverjene obtožbe na škodo Sebastjana Sela in Sandija Bonace. Avtor objave pred objavo ni kontaktiral niti Sebastjana Selana niti Sandija Bonace in pri njima ni pri njima ni preveril nasprotnih dejstev.

Sebastjan Selan in Sandi Bonaca nista v ničemer povezana z domnevnimi prisluhi ministru za gospodarstvo Zdravku Počivalšku, niti ni Sebastjan Selan naročil Ivanu Galetu iz Zavoda za blagovne rezerve, da naj vse pogovore snema in mu jih izroča. Niti Sebastjan Selan niti Sandi Bonaca nista ne družbenika ne zakonita zastopnika v mariborski gospodarski družbi MD Global, niti v družbi OECO iz Krškega, niti ne poznata Ivana Galeta ali Antona Zakrajška.

Sebastjan Selan je bil leta 2013 pravnomočno oproščen obtožbe, da ni ukrepal zoper novinarko Dela, ki je objavila povezave med politično stranko SDS in neonacisti. Zoper Sandija Bonaco, ki je bil zaposlen pri Sovi, je bil res vložena kazenska ovadba s strani Sove zaradi domnevnih nepravilnosti pri naročilu obnove enega od stanovanj, vendar je bila zavržena, saj je bila obnova stanovanja izvedena pravilno in zakonito.

Sandi Bonaca je v sporu z bivšim delodajalcem Sovo uspel, saj je sodišče odločilo, da je bila odpoved pogodbe o zaposlitvi nezakonita ter naložilo delodajalcu, da ga pozove nazaj na delo. Naknadno je Sandi Bonaca prostovoljno podal odpoved. Sebastjan Selan in Sandi Bonaca sta v času opravljala dela na Sovi svoje delo opravila strokovno in zakonito ter v skladu s svojimi pristojnostmi in pooblastili, kar se nanaša tudi na obdobje, ko je bil šef Sove Sebastjan Selan.

V zvezi z očitki glede NLB in Irana je Sebastjan Selan podal pojasnila parlamentarni komisiji, pri čemer je tedaj jasno pojasnil, da v času spornega dogajanja ni bil direktor Sove, temveč je bil na čelu Sove njegov predhodnik Andrej Rupnik, ki ga je imenoval takratni in sedanji premier Janez Janša.

Sebastjan Selan je takoj, ko je julija 2010 postal šef Sove nemudoma ustrezno odreagiral tudi v zvezi z NLB in Iranom.

Sebastjan Selan in Sandi Bonaca«

Zadnje novice

Sorodne vsebine