27.9 C
Ljubljana
četrtek, 25 julija, 2024

Ekonomist Majnardi o zavajanju: Hrana je vsak dan dražja, po vladnih podatkih pa cenejša

Piše: Domen Mezeg (Nova24tv)

“Hrana je po vladnih podatkih vsak dan cenejša. Po podatkih SURS-a pa se je v letu dni podražila za skoraj 20 odstotkov, samo v decembru skoraj dva odstotka. Očitno nekateri res živijo v nekem svojem vzporednem svetu,” se je na zavajanje kmetijskega ministrstva odzval ekonomist Majnardi. 

Ekonomist Tilen Majnardi se je dotaknil zavajajočih navedb kmetijskega ministrstva, da je povprečna košarica živil, katerih cene spremlja ministrstvo za kmetijstvo “ob popisu pri šestih trgovcih v Sloveniji 17. januarja stala 41,28 evra, kar je najmanj doslej in za okoli 17 odstotkov manj od vrednosti na prvem popisu septembra lani,” poroča STA. 

Kot so še navedli na Ministrstvu za kmetijstvo, se je košarica tokrat podražila le pri enem samem ponudniku živil. Podatki Statističnega urada RS pa kažejo povsem drugačno sliko. V letu dni se je namreč hrana podražila za skoraj 20 odstotkov, zgolj decembra za skoraj dva odstotka. Pojavlja se vprašanje, komu gre verjeti, ministrstvu ali SURS-u?

Vlada RS očitno živi v vzporednem svetu: cene živil so se v enem letu dvignile za skoraj 20 odstotkov. (Foto: posnetek zaslona)

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine