14.2 C
Ljubljana
nedelja, 16 junija, 2024

Vse, kar počne vlada, je zavračanje predlogov SDS

Piše: Sara Bertoncelj

Na današnji novinarski konferenci stranke SDS je poslanec Andrej Hoivik govoril o zakonodajnem delu SDS ter predlogih zakonov, ki bi potrebovali široko podporo državnega zbora. “Naj poudarim, da smo vse te zakonske podlage predlagali v luči napornih mesecev, ki nas čakajo,” se je poslanec odzval na očitke, češ da opozicija z vlaganjem zakonov nagaja vladi Roberta Goloba ter izrazil razočaranje nad nekaterimi odločitvami oziroma mnenji aktualne vlade – ki so v nasprotju s predvolilnimi obljubami.

Poslanec Andrej Hoivik je povedal, da danes poteka trideseti dan od prisege 15. vlade RS in ob tem opozoril, da v tem času vlada v državni zbor ni poslala niti enega zakona. Za primerjavo je spomnil na obsežen prvi protikoronski paket, ki je v prvemu valu epidemije pomagal slovenskemu gospodarstvu in prebivalstvu – ta je namreč stopil v veljavo že v prvem mesecu po nastopu vlade Janeza Janše. Spomnil je tudi na ostale protikoronske pakete, s katerimi se je izboljševala kondicija gospodarstva ter ohranjalo delovna mesta.

Ker je aktualna opozicija že prvi dan vložila več zakonov, je bila deležna očitkov, da nagaja vladi Roberta Goloba. “Naj poudarim, da smo vse te zakonske podlage predlagali v luči napornih mesecev, ki nas čakajo,” je poudaril Hoivik ter dodal, da je nekatere zakone vladna koalicija sicer potrdila kot ustrezne, kar v stranki SDS pozdravljajo. V nadaljevanju je izpostavil, da so v stranki razočarani in presenečeni, da je vladna koalicija kot neprimerna ocenila zakon o davku na dodano vrednost in zakon o štipendiranju. “S prvim zakonom bi namreč znižali stopnjo DDV-ja, s trenutnih 22 na 5 odstotkov – za energente kot so zemeljski plin, električna energija in daljinsko ogrevanje,” je pojasnil poslanec in dodal, da bi s tem državljanke in državljani finančno lažje prišli čez jesenske in zimske mesece, ki bodo predvsem z vidika podražitve električne energije velik izziv.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Vir: Nova24TV

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine