14.6 C
Ljubljana
sreda, 21 aprila, 2021

Edina zapuščina župana Fištravca je vse več revnih v Mariboru?!

Včasih je hrane, ki jo delijo nadškofijska Karitas, Rdeči križ in druge humanitarne organizacije, za vse prosilce in odjemalce hrane premalo.

Čeprav naj bi se na ravni Evropske unije in Slovenije revščina nekoliko zmanjšala, pa to ne velja za mesto Maribor, kjer humanitarne organizacije opozarjajo, da pomoči ne iščejo le brezposelni, ampak vedno pogosteje tudi zaposleni z nizkimi prihodki. Tako se je revščina, kljub temu da nekateri govorijo o gospodarski rasti, celo poglobila, poroča spletni portal  e-maribor.si.

Najbolj žalostne zgodbe se odvijajo ravno pred humanitarnimi centri v Mariboru

Vsako sredo je vrsta pred vrati humanitarnim skladiščem Rdečega križa na Ljubljanski cesti v Mariboru večja. Tam razdeljujejo pakete pomoči s hrano najbolj ogroženim osebam. V povprečju naj bi po pakete hrane prihajalo med 500 in 600 ljudi, kar glede na težo hrane pomeni nekje med sedem in osem ton. Toliko hrane se razdeli vsako sredo.

Tu je še razdeljevanje hrane, ki jo pripravlja mariborski Karitas, ki jo razdeljuje vsak dan razen četrtka na Strossmayerjev1 15 v Mariboru. V njihovem skladišču na Ljubljanski cesti v Mariboru pa sprejemajo in razdelijo tudi veliko oblačil in obutve. Poleg tega pa nadškofijska Karitas Maribor išče nove prostovoljce v okviru izvajanja projekta Donirana hrana.

Več http://vfokusu.com/post/433044/edina-zapuscina-zupana-fistravca-je-vse-vec-revnih-v-mariboru

MZ/e-maribor.si

Zadnje novice

Sorodne vsebine