13.1 C
Ljubljana
petek, 2 junija, 2023

Dvoličnost: Mesec se je zgražal, ker politiki ne prevzemajo sodne pošte, sam pa počne isto

Piše: Celjski glasnik (Nova24TV.si)

Če je še pred letom ali nekaj več nazaj sedaj minister in takrat poslanec Levice domala ne razgrajal po državnem zboru ter medijih, kako nedopustno je, da politiki ne prevzemajo sodne pošte, je danes vse drugače. Stališča naših predstavnikov ljudstva na levici se sodeč po potezah, od kar so v vladi, izredno hitro spreminjajo in imajo le-ti dvojna merila za določene zadeve.

Minister in koordinator Levice Luka Mesec se velikokrat obrega ob predsednika stranke SDS Janeza Janšo in mu zelo rad podaja očitke okrog prevzemanja sodnih pošiljk. Takrat in danes so šli celo tako daleč, da se za seje preiskovalnih komisij poslancem vabila vročajo kar na sejah državnega zbora. Vendar zadnje poteze predvsem ministra Mesca kažejo, da v njihovih primerih veljajo drugačna pravila in takšno početje ni več nikakršen problem.

Kot so poročali pri N1 Slovenija, je moral biti predobravnavni narok, ki je bil načrtovan za četrtek, v tožbi davčnega svetovalca Roka Snežiča proti sedanjemu ministru Luki Mescu preložen. Razlog preložitve naroka je bil v tem, da minister ni prevzel obtožnice. “Tole pa je za nasmejat do solz … in pošte s sodišča ni prevzel prav tisti Luka Mesec iz tiste levice, ki so imeli toliko za ves čas besnet po parlamentu čez one, ki ne prevzemajo pošte s sodišča,” je takšno obnašanje trenutne politike opisal poslanec SDS Branko Grims.

Snežič se je za tožbo koordinatorja Levice odločil na podlagi njegovih izjav, ki jih je ta podal v enem izmed televizijski soočenj. Za POP TV je pojasnil, da je le podjetnik in ni član stranke SDS. To, da pozna Janšo, po njegovih besedah nikakor ne pomeni, da je zato tudi javna oseba. Napovedal je, da bo s pomočjo dokumentacije dokazal, da ne v Sloveniji ne v Bosni ne velja za obsojenega. Sodnik je naložil 8-dnevni rok za prevzem pošte, če do prevzema ne bo prišlo, bo angažiran detektiv. Mesec je kasneje dejal, da je bil zadržan in zagotovil, da bo pošto prevzel.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine