23.9 C
Ljubljana
sreda, 23 junija, 2021

Dvojna merila SD: Motijo jih varde, medtem ko sami poveličujejo jugokomunistične zločince

Stranka SD je vložila predlog spremembe Zakona o nadzoru državne meje in Zakona o varstvu javnega reda in miru, ki sta bila danes tudi potrjena. V novelah obeh zakonov je tako predvideno, da se omeji delovanje vard, med katerimi je v javnosti najbolj odmevala Šiškova “Slovenska varda”. Noveli obeh zakonov pa nista bili potrjeni s strani stranke SDS in Levice. Omenjeni spremembi prikazujeta tipična dvojna merila stranke SD, ki bo še vedno dovoljevala paravojaška paradiranja partizanov z orožjem.

 

Poslanec Socialnih demokratov Predrag Baković je na poslanke in poslance Državnega zbora RS naslovil poziv v zvezi s sprejemom novele Zakona o nadzoru državne meje in novele Zakona o varstvu javnega reda in miru, ki sta bila obravnavana na današnji seji Odbora Državnega zbora za notranje zadeve, javno upravo in lokalno samoupravo. Prejšnja vlada je pripravila predloga, ki pa jih je stranka SD še dodatno dopolnila.  Z novelami zakona bi naslovili problematiko delovanja vard in ostalih paravojaških skupin z nedvoumnimi pooblastili pristojnih organov in sankcijami za kršitelje.

Stranka SD je izrazila zaskrbljenost nad vse bolj povezanim in organiziranim vedenjem vard. “Poseganje v naloge in pristojnosti Slovenske policije in ostalih varnostnih struktur, kot so si ga privoščile samooklicane varde, so našo skupnost, družbo in vso državo soočile z zahtevnim izzivom. Takšnim, ki narekuje odločno reakcijo, da se zaščiti varnost ljudi in ustavni red Republike Slovenije,” je  zapisal poslanec Baković. Po njihovem mnenju naj bi tako kršile ustavo in “ustrahovale” državljane ter posegale v človekovo dostojanstvo.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine