13.5 C
Ljubljana
sobota, 1 oktobra, 2022

Dve kandidatki za varuhinjo pravic gledalcev in poslušalcev v novem mandatu

Piše: L. K. F.

Programski svet Radiotelevizije Slovenija (RTVS) bo danes odločil, ali bo varuhinja pravic gledalcev in poslušalcev RTVS Ilinka Todorovski ostala na tem mestu tudi v novem petletnem mandatu ali jo bo nasledila novinarka, urednica in predavateljica Marica Uršič Zupan.

Ilinka Todorovski, ki se ji mandat izteče 17. januarja, meni, da je kot varuhinja tako v strokovni kot širši javnosti utrdila to vlogo. To po njenem mnenju dokazujejo odprta vrata vseh uredništev RTV, kjer so med njenim mandatom uveljavili prakso rednih srečanj in pogovorov o skupnih vrednotah javnega medija.

Uršič Zupanova pa stavi na svojo neobremenjenost z RTVS, saj ne prihaja iz tega javnega zavoda. Tako bo po njeni oceni lažje postavila v srčiko svojega delovanja profesionalnost in najvišje etične standarde. V svojem programu dela je izpostavila neodvisnost, nepristranskost, zaupnost, verodostojnost in dostopnost.

Na razpis, ki je bil objavljen 25. oktobra, se je prijavilo šest kandidatov. Pogoje je poleg omenjenih izpolnjevala tudi Biserka Povše Tašić, ki pa je odstopila od kandidature.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine