19.9 C
Ljubljana
ponedeljek, 21 junija, 2021

Državni zbor začenja redno decembrsko sejo

DZ danes začenja redno decembrsko sejo, na kateri bo med drugim imenoval novega ministra za kohezijo ter obravnaval predlog zakona o interventnem odvozu komunalne odpadne embalaže. Na seji, ki bo trajala do četrtka, se bodo poslanci seznanili tudi z odreditvijo dveh novih parlamentarnih preiskav.

Seja se bo danes začela z odločanjem o predlogu novele zakona, s katero se bo rok za zaprtje rudnika Trbovlje-Hrastnik podaljšal do konca leta 2020. Sledila bo obravnava predloga novele zakona o sistemu plač v javnem sektorju, po kateri bodo vsi javni uslužbenci in funkcionarji v letu, ko izpolnijo pogoje za napredovanje v višji plačni razred oz. naziv, dobili pravico do izplačila s 1. decembrom.

Poslanci bodo danes obravnavali tudi vladni predlog novele zakona o revidiranju, s katere uveljavitvijo Slovenija že zamuja, zato ji grozi denarna kazen. Njen cilj je zagotoviti višjo kakovost revizij računovodskih izkazov. Kot zadnja pa sta na dnevni red uvrščena predloga opozicije za spremembe gradbenega zakona in zakona o davku od dohodkov pravnih oseb.

Ponedeljek bo v celoti namenjen odgovarjanju predsednika vlade Marjana Šarca in ministrov na poslanska vprašanja. Do četrtka bodo nato poslanci obravnavali predloge še nekaj zakonov, odločali o imenovanju Iztoka Puriča za ministra brez resorja, pristojnega za razvoj, strateške projekte in kohezijo, ter se seznanili z odreditvijo parlamentarnih preiskav glede programa otroške kardiologije ter glede financiranja političnih strank iz tujine.

Zadnje novice

Sorodne vsebine