20.4 C
Ljubljana
sreda, 24 julija, 2024

Drugo virtualno srečanje na temo gospodarskega povezovanja

Piše: C. R.

Danes se je odvilo drugo virtualno srečanje na temo gospodarskega povezovanja s Slovenci po svetu in med njimi. Interes za tovrstno sodelovanje je bil izražen na uvodnem srečanju decembra lansko leto, ki se je udejanjilo na pobudo ministrice za Slovence v zamejstvu in po svetu dr. Helene Jaklitsch.

Namen tokratnega sestanka je bilo nadaljevanje pogovorov med predstavniki slovenskih gospodarskih zbornic in organizacij po svetu s pomembnimi gospodarskimi strukturami v Sloveniji. Poseben poudarek je bil namenjen predstavitvi ter izmenjavi mnenj o možnostih formalizacije sodelovanja po modelu Združenja zbornic Alpe Adria (NAAN), ki ga je udeležencem prikazal izvršni direktor Gospodarske zbornice Slovenije Mitja Gorenšček. Na ta način bi bili postavljeni stabilni sistemski temelji za delo, obenem pa bi tovrstno povezovanje omogočilo tudi bolj poglobljeno in konkretno sodelovanje v okviru posameznih gospodarskih panog.

Na srečanju so sodelovali predsedniki in člani slovenskih gospodarskih zbornic v zamejstvu in po svetu, in sicer Slovenske gospodarske zveze v Celovcu, Slovenskega deželnega gospodarskega združenja v Trstu, Slovensko argentinske gospodarske zbornice, Gospodarske zbornice Slovenija-Brazilija (Slobraz), Slovenske globalne poslovne povezave in Slovensko-kanadske gospodarske zbornice. Iz strani gospodarskih struktur Slovenije so se sestanka udeležili predstavniki Gospodarske zbornice Slovenija, Obrtno-podjetniške zbornice Slovenija, SPIRIT Slovenija, Ministrstva za zunanje zadeve in Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter slovenski veleposlaniki v Argentini, Braziliji in Avstraliji, generalna konzulka v Clevelandu in namestnik slovenskega veleposlanika v Kanadi. Sestanku se je pridružil tudi predsednik Svetovnega slovenskega kongresa.

Vir: Gov.si

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine