9.1 C
Ljubljana
sreda, 27 oktobra, 2021

Drama v Murski Soboti: župana Jevška prijavili računskemu sodišču ter protikorupcijski komisiji

Župan Aleksander Jevšek se je po volitvah po hitrem postopku znebil sebi neugodnih članov NO MO Murska Sobota, na njihovo mesto pa so v rdeči koaliciji umestili Jevšku prijazne kimavčke.
 
“Pri soboškem županu Aleksandru Jevšku vse bolj ‘smrdi’ na klientelizem in korupcijo,” je bil naslov teksta (http://vfokusu.com/post/437232/pri-soboskem-zupanu-aleksandru-jevsku-vse-bolj-smrdi-na-klientelizem-in-korupcijo), v katerem smo razkrili ugotovitve revizijskega postopka nadzornega odbora Mestne občine Murska Sobota o “spornih” praksah vodstva občine oziroma župana Aleksandra Jevška v primeru družbe Zgodba d.o.o. in projekta Ekspano. 

Temeljna ugotovitev nadzornikov MO Murska Sobota v primeru poslovanja z družbo Zgodba d.o.o., ki ima tri lastnike, od tega dva preverjena kadra Židanovih prenovljenih komunistov; Matevža Frangeža, nekdanjega državnozborskega poslanca SD, nekdanjega direktorja Večera Jureta Štruca, tretji pa je nekdanji direktor marketinga na Večeru Mitja Blagajac, je, da je  bilo sodelovanje “skregano”  z 9. členom notranjih navodil za oddajo javnih naročil in s 6. odstavkom 14. člena zakona o integriteti in preprečevanju korupcije.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine