4.9 C
Ljubljana
nedelja, 18 aprila, 2021

Dr. Vinko Gorenak: “Očitki opozicije SDS, da naj bi organizirala nasilne proteste, so velika neumnost!”

V Temi dneva je 6. novembra 2020 nastopil dr. Vinko Gorenak, sekretar v kabinetu predsednika vlade, ki je skupaj z voditeljem Luko Svetina komentiral dogajanje na četrtkovih protestih in odziv leve opozicije, ki odkrito namiguje, da je proteste zrežiral kar SDS oziroma del vlade sam. Gorenak je namige opozicije označil za veliko neumnost in si zaželel, da bi tako opozicija kot osrednji mediji odigrali bolj konstruktivno vlogo.

 

V Temi dneva je tokrat nastopil nekdanji minister za notranje zadeve, zdaj pa sekretar v kabinetu predsednika vlade, Vinko Gorenak. Z voditeljem Luko Svetino sta spregovorila o četrtkovih nasilnih protestih in nenavadnem odzivu opozicije, češ da naj bi nasilje organizirala kar vladajoča SDS.

Najprej sta spregovorila o vlogi medijev in trditvi ministra Aleša Hojsa, da so mediji krivi ali vsaj sokrivi za nasilje. Gorenak je dejal, da gotovo niso samo mediji, da pa bi si gotovo želel, da bi odigrali drugačno vlogo. Da bi določena dejanja protestnikov – ne le tista v četrtek, obsodili in, da namesto tega ne bi po Ljubljani lovili skupin protestnikov in jih spraševali, kam bodo šli in kako naj jih snemajo (aluzija na znameniti posnetek, kjer Jaša Jenull novinarki POP TV – ja narekuje, kako naj snemajo).

Več si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine