12.7 C
Ljubljana
sreda, 4 oktobra, 2023

Dr. Vinko Gorenak, državni sekretar vlade, danes postal tarča napada!

Piše: P.T.

Medtem, ko levičarji aktualno vlado in slovenskega premierja v Bruslju blatijo in mu očitajo pritisk na novinarje, je dr. Vinko Gorenak, državni sekretar za koordinacijo med vlado in Državnim zborom, danes v resnici postal tarča napada neznanca, ki je trdil, da epidemije ni in da si jo je izmislil Janez Janša. Povrhu vsega je dr. Gorenaka tudi nedovoljeno snemal in mu preprečeval vstop v blok. Napad in nadlegovanje državnega sekretarja je vedno nedopustno in vredno vsega obsojanja; – še zlasti pa v času epidemije!  V nadaljevanju si lahko preberete zapis dr. Vinka Gorenaka, v katerem opisuje napad: 

“Zgodbe, točneje dejstev v nadaljevanju, sploh ne bi objavljal, če ne bi živeli v čudnih časih. Danes okoli 14.45 sem zapuščal Državni zbor. Preko prehoda za pešce sem se napotil na drugo stran v smeri Maxi marketa. Na platoju pred DZ sem opazil pojočega majorja Troho (vsaj mislim, da je bil on), ob njem pa je bil izrazito suh možakar, visok okoli 180 cm, z brado, star okoli 50-55 let. Nekaj sta si povedala na uho, točneje Troha je to povedal omenjenemu neznancu, ta pa se je zapodil proti meni.

Z razdalje dobrega metra ali metra in pol me je s prenosnim telefonom začel snemati in me je prosil za kratek dve minutni pogovor, kot je dejal. Ustavil sem se in ga vprašal kaj želi? Še naprej me je snemal s prenosnim telefonom. Dejal je, da je bil član SDS več kot 20. let, da epidemije ni, da si jo je izmislil Janez Janša in da zato umirajo nedolžni ljudje. Videl sem, da z njim razgovor ni mogoč, zato sem pot nadaljeval, on pa mi je sledil in mi postavljal vprašanja, ter me snemal. Nekje v višini konca Maxi marketa je hodil že vzporedno ali celo pred menoj, snemal me je z razdalje manj kot metra, morda celo manj kot pol metra. Ni šlo drugače, zato sem ga odrinil od sebe. Njegov telefon je padel na tla, a ga je pobral in nadaljeval snemanje. Nisem se odzival vse do vhoda v blok mojega službenega stanovanja za Dramo v Ljubljani na Igriški ulici. Tam je želel vstopiti v blok a sem ga moral ponovno odriniti in za seboj zapreti vrata.

Zgodbo z dejstvi objavljam javno, zlasti zato, ker me neznanec lahko ovadi za napad nanj in za poškodovanje njegovega telefon.

dr. Vinko Gorenak

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine