-0.8 C
Ljubljana
torek, 31 januarja, 2023

Dr. Nina Krajnik: “Tisti, ki največ govorijo o človekovih pravicah, so tisti, ki jih najbolj grobo kršijo”

Piše: Tanja Brkić

“Težko verjamem osebi, ki si prizadeva za človekove pravice in vladavino prava, hkrati pa v drugi potezi uporablja ad hominem napade,” je komentirala izjave svoje protikandidatke na predsedniških volitvah dr. Nina Krajnik. Prepričana je, da vloga predsednice zahteva vključevanje vseh ljudi, ki so del skupnosti, po njenem mnenju pa mora biti v tej vlogi nekdo, ki tudi na tujem Slovenijo predstavlja v pozitivni luči.

Nina Krajnik, znana psihoanalitičarka in gostja tokratne oddaje Tema dneva, je nedavno napovedala kandidaturo za predsednico države. Svojo kandidaturo je uradno napovedala v ponedeljek, v dvorani Slovenske matice.  Krajnikova je ob prvi najavi kandidature zapisala, da je zagovornica politike, ki ne izhaja iz svetovno nazorskih delitev, ali dispozitivov moči enih proti drugim.

“Dobivam sporočila od ogromno ljudi, ki jim je tisti večer to ogromno pomenilo v osebnem smislu, saj so začutili, da niso sami v tem,” je komentirala splet dogodkov in kritik po odmevnem intervjuju, ki ga je imela nedavno z dr. Jožetom Možino in dodala, da “s strani odziv tega s strani tega kar je pri nas dominantno, konservativno, zanje je to mogoče neka druga zgodba, saj tovrstne informacije redko lahko zaokrožijo po v Slovenskih medijih, to vemo”. Prepričana je, da je veliko kritike sprožila besedna zveza “levi privatizer”, ki je po njenih besedah strukturno dejstvo in da so mnogi mnenja, da se iz tujine ni vrnila, da bi prinesla mir, ampak meč.

Več si lahko preberete TUKAJ.

Vir: Nova24TV

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine