3.7 C
Ljubljana
torek, 13 aprila, 2021

Dr. Milan Zver: Viktor Orban je zelo močan znotraj Evropske ljudske stranke

»Slovenska demokratska stranka je hvaležna madžarskemu predsedniku vlade Viktorju Orbanu za podporo v času državnozborskih volitev, ki so nedavno potekale v Sloveniji,« je v pogovoru za madžarski spletni medij Index.hu, največji spletni medij na Madžarskem, dejal evropski poslanec dr. Milan Zver.

Kot pravi dr. Zver, je madžarski premier Orban v Sloveniji spoštovan in ima dober sloves zaradi ravnanj v času migrantske krize. Prav zato je bila tudi podpora madžarskega premierja Slovenski demokratski stranki, ki jo vodi Janez Janša, tako zelo pomembna. Čeprav je Slovenska demokratska stranka na zadnjih državnozborskih volitvah zmagala, doslej še ni uspela sestaviti koalicije, vendar pa po besedah dr. Zvera to dejstvo ni v ničemer odvisno od podpore madžarskega premierja.

Na vprašanje medija, ali naj Evropska ljudska stranka iz svoje sredine izključi madžarsko stranko Fidesz, ki jo vodi Viktor Orban, pa dr. Zver odgovarja z odločnim ne. Kljub temu namreč, da želijo v nekaterih evropskih državah kaznovati Viktorja Orbana zaradi nestrinjanja z njegovo politiko, je dr. Zver prepričan, da bi morebitne napetosti morali zgladiti v okviru celotne politične skupine. Evropski poslanec dr. Milan Zver je še poudaril, da Fidesz gotovo ne bo izločen iz Evropske ljudske stranke, kajti »Viktor Orban je v tem trenutku izjemno močan, bolj kot je bil pred štirimi leti.«

Vir TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine