8.1 C
Ljubljana
petek, 23 februarja, 2024

Dr. Matjaž Gams v oddaji #Aktualno: v demografskem smislu imamo toliko premalo rojstev, da gremo po poti izumrtja, stagnacije. V bistvu smo že degenerirana družba!

Kdo v Sloveniji ustrahuje strokovnjake in politike, ki iščejo vzroke za upad prebivalstva? Za razumevanje upadanja prebivalstva, odhajanja mladih v tujino in zaskrbljujočega demografskega položaja, v katerem se je znašla Slovenija, je ključno vprašanje, kako to, da se v medijih ne sme noben strokovnjak in politik vprašati, zakaj v Sloveniji kritično upada prebivalstvo oz. zakaj nimamo več otrok?

V tokratni oddaji Aktualno smo o najpomembnejših temah sodobne Slovenije spregovorili z dr. Matjažem Gamsom z Inštituta Jožef Stefan in Tomažem Meršetom iz društva Družinska pobuda.
Ob nedavnih napadih na dr. Gamsa zaradi njegovih znanstvenih raziskav in predstavitve vplivov na zaskrbljujoče zmanjševanje rodnosti v Sloveniji, se nanj vršijo pritlehni napadi v “mainstream” medijih.

Tomaž Merše in dr. Matjaž Gams menita, da je eden od razlogov za prikrivanje najbolj aktualnih tem v medijih tudi v sovražnem molku, ki prepoveduje in tabuizira ključne teme za preživetje slovenskega naroda in družbe. Gre za politične in medijske strukture, ki vsakogar, ki zastavi to vprašanje, in še posebej, če izpostavi končanje življenj nerojenih deklic in fantkov v slovenskih bolnišnicah, označijo za konservativca, nazadnjaka, nestrpneža in mračnjaka.

Za demoniziranje nasprotnikov prirejajo prave čarovniške procese v medijih in uporabljajo izraze, ki so jih namenoma izumili ter jih prek šolskega sistema, proabortivnih novinarjev in politikov širijo in s tem zastrupljajo slovensko javnost in mladino. Eno zadnjih takšnih izkušenj je doživel tudi dr. Matjaž Gams, znanstvenik z Inštituta Jožef Stefan.

Za te radikalne levičarje, ki zasedajo dobro plačana mesta na ministrstvih ter na naše stroške vodijo protinarodno politiko, je značilno, da so danes glavni motor nestrpnosti, omejevanja svobode izražanja in grožnja narodnemu obstoju.

Uvaja se vse več ukrepov, ki škodijo rodnosti
Znanstveniki ugotavljajo, da obstaja korelacija med mehanizmi za zmanjševanje rodnosti, kot so pretirana liberalizacija ženske vloge v družbi, kontracepcija, splavi, siljenje žensk v kariero, prepoved preveč aktivnega moškega osvajanja, siljenje žensk v moške vloge in moških v feminizirane vloge, oteževanje materinstva, očetovstva in otroštva ter upadanjem števila prebivalstva.

Otroci so v naši, zahodni družbi postali ovira. Med ljudmi vlada prepričanje, da se otrok “ne splača več” imeti, da je z njim ogromno dela, stroškov, težav in malo neposredne spodbude. Sem spada tudi permisivna vzgoja, poveličevanje homoseksualnosti in odsotnost vsake resne priprave na družinsko življenje v času osnovne in srednje šole. Tudi kriminaliziranje vsakršnega kaznovanja otrok spada v ta sklop.

Objektivne znanstvene analize, s katerimi se ukvarjata v medijih napadeni dr. Matjaž Gams in družini naklonjeno delovanje Družinske pobude, pokažejo, kaj vpliva na rodnost in kakšne posledice prinaša za prihodnost slovenskega naroda. V tokratni oddaji Aktualno smo z obema strokovnjakoma prekinili zaukazan molk o ključnih vprašanjih slovenske družbe in spregovorili o zamolčanih temah preživetja naše družbe.

 

Franci Donko

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine