7.6 C
Ljubljana
četrtek, 2 februarja, 2023

Dr. Blaž Mrevlje: “V vašem zdravstvenem sistemu prihaja do organiziranega kriminala in sistemske korupcije, ki sta vključena v samo bistvo države in zaščitena s strani farsičnih institucij ugrabljene države…”

Tokrat smo se imeli čast pogovarjati z uglednim zdravnikom, dr. Blažem Mrevljetom, ki nam je na svojevrsten in direkten način predstavil zakaj ga je njegova pot vodila izven meja Slovenije.

Razkril nam je tudi zakaj se ne namerava vrniti v Slovenijo in na kakšen način je vsakomur, ki bi imel resne namene urediti zdravstveni sistem pri nas vedno pripravljen pomagati z nasveti in praksami, s katerimi se je imel priložnost spoznati pri svojem delu v tujini. Veseli smo tudi, da je za nas razkril zakaj je v Sloveniji veljal za »problematičnega« zdravnika.

Slovenski javnosti ste verjetno najbolj znani kot eden redkih zdravnikov, ki si je javno upal izpostaviti, da v našem zdravstvenem sistemu prihaja do hudih anomalij pri nakupu medicinske opreme. Zakaj menite, da ste eden redkih, ki si upa tako jasno in glasno kritizirati naš zdravstveni sistem?

Ker sem svoboden. Ker mi jutri ni treba v službo v Sloveniji, kjer še vedno vlada tihi teror in je tvoje delo ali napredovanje odvisno od nekega topoumnega in ozkogledega psihopata, ki te bo nekam razpisal, če mu boš poljubljal prstan in migal z repkom ali pa ne, če tega ne boš delal. Nadalje, ker je tako prav. Ker vam pred nosom pokradejo vsako leto nekaj sto milijonov vaših evrov. Ki bi lahko šli za obnovo bolnišnic – poglejte v kakšnem razsulu je UKC Ljubljana in vse ostale. Ki bi lahko šli za nove bolniške pižame – da ne bi hodili naokrog kot nekakšni dahavski ujetniki. Ki bi šli za boljše plače, predvsem medicinskih sester in nemedicinskega osebja, ki danes za trdo delo dobivajo človeka nedostojne mezde. Ki bi šli v nabavo nove opreme. V raziskave in razvoj. Pa ne grejo. Ker nič ne naredite. Sedite in gledate kako gre vaš davkoplačevalski denar v jadrnice, motorne čolne, vile prašičev pri koritu skorumpiranega zemljaričanskega jugoslovenskega socialističnega zdravstva. Medtem, ko zbirate plastične zamaške za nabavo preplačane opreme za javne bolnišnice, ki se sicer financirajo iz vašega davkoplačevalskega denarja in umirate v predolgih čakalnih vrstah.

Celoten intervju si preberite na http://celjskiglasnik.si/1018-2/

Vir: Celjski glasnik

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine