12.6 C
Ljubljana
ponedeljek, 19 aprila, 2021

Dovoljenje za kazenski postopek zoper okrožno sodnico Vesno Pavlič Pivk; brez poslanske imunitete tudi Luka Mesec

Mandatno-volilna komisija (MVK) je danes imela na mizi zahtevo Okrožnega državnega tožilstva v Novem mestu za dovoljenje za kazenski postopek zoper okrožno sodnico Vesno Pavlič Pivk. V njenem primeru se MVK ni odločila za podelitev imunitete.

V tej zadevi je MVK tudi zaprosila za mnenje Sodni svet, ta pa je ocenil, da za dovolitev začetka kazenskega postopka zoper sodnico Pavlič Pivkovo ni ovir.

Mesec pri Brščičevi kazenski ovadbi brez poslanske imunitete

Parlamentarna MVK se je na današnji seji seznanila tudi z obvestilom Okrožnega sodišča v Ljubljani o začetku kazenskega postopka zoper poslanca Luko Mesca (Levica) in mu v tej zadevi ni podelila poslanske imunitete. Mesec je pred sejo pojasnil, da ga je kazensko ovadil predsednik Domovinske lige (DOM) Bernard Brščič in se ne bo skliceval na imuniteto.

“Bernard Brščič me je kazensko ovadil, ker sem mu opredelil, kaj je njegova politika, in jo enostavno poimenoval fašizem,” je v izjavi za medije dejal Mesec in dodal, da gre za politiko, “ki zanika pravice celotnim skupinam ljudi, predvsem manjšinam in nedržavljanom, ki obuja nacizem in fašizem”. Po njegovih besedah “reči fašizmu fašizem ni zločin” in bo to branil tudi na sodišču.

Zadnje novice

Sorodne vsebine