17.8 C
Ljubljana
četrtek, 5 avgusta, 2021

Dominantni mediji v službi t. i. globoke države so ustvarili spor med ministroma, ki ga ni bilo

Nekateri mediji prežijo na vsako majhno možnost, da kak podatek o vladi negativno napihnejo ali ga priredijo na tak način, da vlado prikaže v problemih. Eno takšnih medijskih pretiravanj in konstruktov je bila tudi “informacija” o domnevnem sporu med ministroma Gantarjem in Počivalškom, ki naj bi se sprla okrog zaostrovanja ukrepov. Ministra sta že podala izjavi za javnost, v kateri sta zavrnila namige o njunem sporu.

V časih, ko mora vlada ves čas tehtati med življenji in trpljenjem gospodarstva, med različnimi resorji seveda prihaja do nesoglasij, vlada kot celota pa na koncu nesoglasja pomiri s konsenzi, ki dajo ukrepe. Mediji pa tukaj vmes iščejo “rumene informacije”, da bi lahko prodajali disfunckionalnost vlade.

Eden zadnjih takšnih primerov je nesoglasje med ministroma Zdravkom Počivalškom in Tomažem Gantarjem glede zaostrovanja ukrepov. Prvi zastopa gospodarstvo, drugi zdravstvo in javno zdravje – po naravi resorjev, ki med epidemijami neizogibno trčita. Nekateri mediji pa so iz tega želeli napihniti ali celo povsem konstruirati spor.
 

Vir: Nova24TV.si

Zadnje novice

Sorodne vsebine