19.3 C
Ljubljana
nedelja, 19 septembra, 2021

Dolgoletni diplomat dr. Božo Cerar v podporo kolegici Lei Stančič, ki je Slovenijo predstavljala v narodni noši

Piše: M. B.

V podporo veleposlanici Republike Slovenije v Romuniji Lei Stančič, ki je nedavno nastopila na protokolarnem dogodku v narodni noši, je stopil dolgoletni slovenski diplomat dr. Božo Cerar.  Poslal nam je namreč svojo arhivsko fotografijo, ko je tudi sam v narodni noši med opravljanjem svoje diplomatske službe. In poleg pripisal »v podporo kolegici Lei Stančič«.

Spomnimo. Veleposlanica Republike Slovenije Lea Stančič je 14. aprila 2021 v slovenski narodni noši predala poverilna pisma predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja predsednici Republike Moldove Maii Sandu. Kopije poverilnih pisem je veleposlanica Lea Stančič 13. 4. 2021 predala tudi državnemu sekretarju na ministrstvu za zunanje zadeve in evropske integracije v Kišinjevu Dumitru Socolanu. Veleposlaništvo Republike Slovenije v Bukarešti tako prevzema nerezidenčno akreditacijo v Republiki Moldovi.

Stančičeva je bila zaradi nastopa na tem protokolarnem dogodku, v narodni noši, deležna številnih napadov in zasmehovanj levičarjev na socialnih omrežjih.

Češ, da nas s tem vrača v nekakšno narodno-buditeljsko nazadnjaško preteklost … Da postajamo Orbanovi diplomati, itd.

Seveda je zadeva ravno nasprotna. Ponosni moramo biti na svoje slovenske korenine in tradicije!

Lea Stančič v narodni noši predaja poverilna pisma predsednici Republike Moldove Maii Sandu.

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine