4.2 C
Ljubljana
četrtek, 22 aprila, 2021

Dobra novica: levičarsko vraževerje s Kučanom, Jankovićem in Brglezom o “osvoboditvi” Ljubljane vse manj obiskano!

V sredo je na Orlah potekala spominska slovesnost, na kateri so levičarji praznovali “osvoboditev” Ljubljane ob koncu 2. svetovne vojne. Slovesnost, ki je bila kljub temu, da so udeležence na lokacijo vozili celo z avtobusi, slabo obiskana, je potekala v organizaciji Mestne občine Ljubljana in Zveze združenj borcev za vrednote narodnoosvobodilnega boja Slovenije. Paradoksalno je, da je pri izvedbi sodelovala tudi Slovenska vojska (SV), ki je nastala kot nasprotje totalitarne in agresorske Jugoslovanske ljudske armade (JLA). Levičarsko vraževerje s Kučanom, Jankovićem in Brglezom ter še nekaterimi redkimi sledilci o “osvoboditvi” Ljubljane je vse manj obiskano. Običajni ljudje se očitno zavedajo, da gre za lažnivo propagando, ki nima ničesar z zgodovinskimi dejstvi in je zgolj še predstava za privilegirano kasto prvorazrednih.

 

Medtem ko civiliziran svet praznuje konec 2. druge svetovne vojne tudi kot konec totalitarnih sistemov, pa del slovenske privilegirane elite še vedno slavi vzpostavitev komunizma po sovjetskem vzoru. Tudi letos smo bili na Orlah priča spominski slovesnosti, posvečeni padlim v zadnjih bojih za Ljubljano na Orlah 7. in 8. maja 1945. Dogodek sta organizirala Mestna občina Ljubljana in Zveza združenj borcev za vrednote narodnoosvobodilnega boja Slovenije.

Slovesnost je bila slabo obiskana, čeprav so udeležence na lokacijo vozili celo z avtobusi. Za organizacijo je poskrbela zveza borcev, zato je bila tudi povprečna starost udeležencev primerno visoka.

Več si lahko ogledate TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine