11.4 C
Ljubljana
četrtek, 22 aprila, 2021

Dobičkonosnost Mercatorja se je v zadnjih dveh letih podvojila

Predsednik upravnega odbora Fortenove Maksim Poletajev je za hrvaški Večernji list napovedal, da se bo slovenski Mercator že letošnjo jesen priključil skupini Fortenova, ki je od hrvaškega Agrokorja prevzela zdravi del poslovanja.

Šef Fortenove Poletajev je jasno opozoril na odlične rezultate skupine Mercator, ki je v zadnjih dveh letih podvojila svojo dobičkonosnost, izboljšala učinkovitost in predvsem uspešno nadaljuje svoje razdolževanje. Predsednik uprave Mercatorja Tomislav Čizmič je ob tem izrazil zadovoljstvo, da tudi »vodstvo Fortenove prepoznava pozitivne premike v poslovanju skupine Mercator, še posebej v Sloveniji in Srbiji, ki smo jih uspeli ustvariti v zgolj dveh letih«. »Naša prva prioriteta je prenos Mercatorja na Fortenovo in pa nadaljnji razvoj ter rast skupine Mercator«, dodaja Čizmič.

Skupina Mercator odločno znižuje zadolženost, hkrati pa je lani uspešno sklenila program prodaje nepremičnin, kar je rezultiralo v zvišanju EBITDE za več kot 17%. Mercator sicer načrtuje, da se bo v letošnjem letu razmerje med dolgovi in EBITDO znižalo celo pod 5%.

Zadnje novice

Sorodne vsebine