17 C
Ljubljana
sreda, 21 aprila, 2021

Delov novinar Boštjan Videmšek je v Odmevih brezsramno označil občinstvo za »popolnoma neizobraženo drhal«!

V oddaji Odmevi na RTV Slovenija, ki jo je vodila Rosvita Pesek, sta gostovala novinarka Dnevnika Ranka Ivelja in Delov novinar Boštjan Videmšek. Tema pogovora je bila svoboda medijev, a je Videmšek čas izkoristil za napade na preproste državljane, ki jih je označil za “neizobraženo drhal”.

Izjave Delovega novinarja mečejo slabo luč na sam časopis, saj kažejo izredno zaničevalen odnos novinarja do njegovega občinstva. Namreč, Videmškove izjave so bolj kot za novinarja primerne za politkomisarja, ki si jemlje izključno pravico do komentiranja javnih zadev, vsem drugim pa je to prepovedano.

Voditeljica Peskova je prvo temo Odmevov 3. maja 2019 namenila svetovnemu dnevu svobode tiska. V uvodnem prispevku so izpostavili, da je bilo v zadnjem letu ubitih pet novinarjev, sovražna nastrojenost do novinarjev pa naj bi bila v porastu. Celoten segment je bil mišljen kot zgolj še eden v vrsti novinarskega lastnega trepljanja po ramenih. Če je družbenopolitična delavka Ranka Ivelja opozarjala na pritiske, ki so jih lahko deležni novinarji s strani lastnega delodajalca, je Boštjan Videmšek izbral veliko bolj trnovo pot in napadel kar občinstvo.

Celoten članek preberite tukaj.

Zadnje novice

Sorodne vsebine