22.2 C
Ljubljana
torek, 23 julija, 2024

Delničarjem Zavarovalnice Triglav 3,70 evra bruto dividende za delnico 

Piše: C. R.

Na 47. skupščini delničarjev Zavarovalnice Triglav so delničarji podprli predlog uprave in nadzornega sveta o izplačilu 3,70 evra bruto dividende za delnico. Seznanili so se z letnim poročilom za 2021 ter podelili nadzornemu svetu in upravi družbe razrešnici za leto 2021. 

Na današnji 47. skupščini delničarjev Zavarovalnice Triglav so delničarji sprejeli predlog uprave in nadzornega sveta, da se za izplačilo dividende nameni 84,1 milijona evrov oziroma 3,70 EUR bruto na delnico, kar predstavlja 74-odstotni delež konsolidiranega čistega dobička zavarovalnice za leto 2021 in 9-odstotni dividendni donos. Dividenda se bo izplačala delničarjem, ki bodo vpisani v delniško knjigo zavarovalnice v torek, 7. 6. 2022 (prvi trgovalni dan brez upravičenosti do dividende je ponedeljek, 6. 6. 2022). Andrej Slapar, predsednik uprave Zavarovalnice Triglav, je ob tem povedal: »Delničarjem se zahvaljujem za izkazano zaupanje. Skupina Triglav je finančno stabilna in dosega začrtane rezultate. Veseli nas, da lahko na teh podlagah delničarjem izplačamo atraktivno dividendo. Ta je izjemoma višja, saj poleg dividendne politike upošteva tudi vidike in okoliščine zadnjih dveh let.« 

Delničarji so se seznanili z letnim poročilom Skupine Triglav in Zavarovalnice Triglav za leto 2021 ter upravi in nadzornemu svetu podelili razrešnici za leto 2021. Skupščina je potrdila poročilo o prejemkih Zavarovalnice Triglav za leto 2021, medtem ko posvetovalni sklep o njeni politiki prejemkov ni bil sprejet. Politika prejemkov, ki v Zavarovalnici Triglav velja in je skladna z zakonodajo, ni popolnoma skladna z zadnjimi priporočili delničarja SDH, ki so bila objavljena 16. 3. 2022. Priporočila delničarja SDH glede Politike prejemkov bodo preučena do naslednje redne skupščine Zavarovalnice Triglav. Skupščina delničarjev je za revizorja Zavarovalnice Triglav za poslovna leta 2022, 2023 in 2024 imenovala revizijsko družbo Deloitte revizija, d.o.o., Ljubljana.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine