13.8 C
Ljubljana
sobota, 18 septembra, 2021

Delavka Gorenja: Ne držimo se varnostne razdalje, nekateri vidno bolni jemljejo tablete, da zjutraj ob vstopu v tovarno nimajo povišane telesne temperature

Na družbenem omrežju Facebook se je pojavil zapis zaposlene v Gorenju. Pravi, da dela med ljudmi, ki so vidno »prehlajeni«.

Zapis objavljamo v celoti, v originalu je bil objavljen na spletni strani Vedno zdrav (TUKAJ):

»Ali sploh veste kako je, ko 8 ur delaš med ljudmi, ki so vidno prehlajeni? Pridem domov in razmišljam, zakaj je sodelavka še vedno hodila v službo, čeprav je bila že cel teden bolna? In čeprav je imela vročino in vidne znake bolezni – je kakor za šalo jedla tablete zgolj zaradi tega, da bi si zbila telesno temperaturo in, da zjutraj, ko je vstopala v službo ni imela povišane telesne temperature?

Na bruhanje mi gre, ko razmišljam kaj se v javnosti kaže in kakšna je realnost – še danes so prišli novinarji in posneli v kakšnih okoliščinah delamo delavci. Mislite, da bo slika, ki jo boste videli na vaših domačih TV ekranih, realna? Kako bo realna, ko pa nam je nadrejeni, preden so prišli novinarji, zabičal, da moramo držati priporočene varnostne razdalje? Naj vam povem, da takšne varnostne razdalje ni realno držati, če želiš svoje delo opravljati in zagotavljati normo.

Šele pred dvema dnevoma, torej v ponedeljek 16.3.2020 smo v sanitarije dobili milo, katerega prej tam ni bilo – če pa si želiš razkužiti roke je v eni proizvodni hali na voljo zgolj eno razkužilo, ki pa je med delom nedosegljivo, saj če bi se med delom sprehajal do razkužila ne bi bil na svoji delovni postaji in bi s tem zaustavljal delovni proces.

Tisti ušivi dve zaščitni maski me ne ščitita, ko sem skozi cel dan primorana biti v neposrednem stiku z ljudmi.

Groza me je, ko se po dolgem in napornem dnevu vrnem domov in ne vem, če sem s sabo prinesla tudi virus, ki ga bodo sedaj dobili tudi moji štirje otroci in moja asmatična ter že tako ali tako šibka mati.

Želim si, da bi se uprava Gorenja zbudila in videla, da smo tudi delavci – ljudje, ki imajo doma starejše osebe in druge družinske člane, ki jih ne želimo okužiti – saj tisti njihovi testi, ko nam zjutraj merijo temperaturo čisto nič ne zaležejo, ko se ljudje v borbi za tistih par evrov filajo s tabletami, ne ozirajoč se na zdravje sočloveka. Grozi pa me tudi dejstvo, da je lahko človek prenašalec, čeprav se mu bodo simptomi pokazali šele čez par dni.«

Delavka K.D. je za javnost želela ostati anonimna.

Zadnje novice

Sorodne vsebine