22.4 C
Ljubljana
torek, 27 julija, 2021

Dejstvo: Levica je v strahu, da ne bi ugrabitev vplivala na volitve, zato poskušajo Mirka Moravca kriminalizirati, da je to zrežirano – “novinarji zaradi svojih političnih čevljev niso človeški in to je grozljivo!”

Le tri dni potem, ko je slovensko javnost pretresla novica, da je skupina štirih ilegalnih migrantov v Beli Krajini ugrabila 79-letnega domačina Mirka Moravca, ki je v vinogradu obrezoval grozdje, ga v prtljažniku njegovega avtomobila zvezanega odpeljala proti meji z Italijo, preden so ga spustili v bližini Sežane, sami pa pozneje končali v rokah italijanskih “carabinierjev”, smo priča vse bolj neposrednim poskusom režimskih medijev in posamičnih ekstremno levo usmerjenih novinarjev, da bi incident relativizirali, podvomili v njegovo pristnost – ali ga celo zanikali. Na Nova24TV smo za mnenje povprašali znanega psihoterapevta, ki trdi, da je iz Moravčevih javnih nastopov moč sklepati, da so njegove izjave pristne, medtem ko dva znana slovenska politična analitika trdita, da so levičarski mainstream mediji padli na izpitu iz zrelosti in da v resnici sami vnašajo še večji nemir med ljudi.

 

Slovenske novice so v soboto objavile prispevek z naslovom “Zgodbo o ugrabitvi Miroslava, ki ne pije vode”, v katerem ni moč zaslediti niti enega resnega dejstva in argumenta, da bi bilo moč v ugrabitev podvomiti, še več, citirajo policijo, ki zatrjuje, da trenutno niso odkrili nobenega suma, da se ugrabitev ne bi res zgodila. Portal 24ur, ki ga vodi Jure Tepina, ki ga številni povezujejo z bošnjaškimi levičarskimi aktivisti, kot je Avdo Avdić, pa je objavil novico, da strahu v Beli Krajini ni in da je zgodba prenapihnjena, ob tem pa citirajo dva naključna domačina ob meji s Hrvaško. A to žal ni še nič v primerjavi s posamični novinarji RTV, ki so šli tako daleč, da so se iz usode Mirka Moravca na socialnem omrežju Facebook odkrito norčevali in ga celo obtožili, da je sodeloval v spletki vseh spletk – da je skupaj s slovensko desnico svojo ugrabitev zrežiral kar sam.

Naj spomnimo. Najbolj je slovensko javnost razburila kontroverzna novinarka Televizije Slovenija Eugenija Carl, ki je na svojem Facebook profilu zapisala, da po njenem mnenju ni nobene logike, da bi “trije mulci ugrabili enega XY belokranjskega noniča”, če so hoteli samo avto in čim prej do meje. V nadaljevanju se je postavila kar v vlogo psihoanalitika in ocenila, “da bi bila za tako starega človeka to izjemno travmatična izkušnja, zato zagotovo ne bi par ur po dogodku naokoli dajal intervjuje medijem, dalje, povsem hladna in neprizadeta je bila tudi izjava hčerke”. Po njeno se je scenarija torej nekdo lotil povsem po osnovnošolsko in ne tako, kot bi se ga denimo priznani hollywoodski režiser Martin Scorsese.

Članek si lahko v celoti preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine