9.9 C
Ljubljana
četrtek, 18 aprila, 2024

Dejan Židan (SD) je očitno varuh rdečega omrežja socialnega podjetništva ter klientelizma

»To, kar bo lahko počel prvi med novodobnimi komunisti Dejan Židan v levičarski vladi Marjana Šarca, mu prav gotovo ne bi uspevalo v vladi, ki bi jo vodil Janez Janša. Zato ne preseneča njegova arogantna zavrnitev prijaznega vabila na pogovor z Janšo,« piše novinar Boris Cipot na portalu Vfokusu.com, ki opozarja na politično zlorabo socialnega podjetništva, kar že ves čas počne Židanova SD.

 

Dejan Židan in njegova SD sta namreč varuha zlatega rudnika rdečega omrežja socialnega podjetništva v Pomurju. Rudnik seveda polnimo davkoplačevalci, vanj pa z veliko žlico posegajo le tisti s partijsko izkaznico SD v žepu. »V socialna podjetja, zavode, društva v Pomurju je v desetletju, kar so Socialni demokrati del vladajočih koalicij,  iz resorjev, ki so jih obvladovali, v te namene steklo milijone in milijone evrov, o čemer se lahko prepriča vsak, ko brska po spletni aplikaciji Erar – KPK.«

S socialnim podjetništvom se je Pomurje srečalo po propadu Mure, Pomurke in drugih velikih gospodarskih sistemov, ko so na cesti ostali tisoči delavcev, Pahorjeva vlada pa jim je ob razvojnem zakonu ponudila rešilno bilko v obliki socialnega podjetništva. Zanimivo, da so imeli praktično vsi iniciatorji socialnega podjetništva v žepih članske izkaznice SD, kar seveda pomeni, da so v igri klientelizem, korupcija ter izkoriščanje – vse seveda pod plaščem obljub ustvarjanja pogojev »za rast in blaginjo vseh«, kakor obljublja SD.

Za branje celotnega članka kliknite TUKAJ.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine