12.8 C
Ljubljana
sreda, 12 maja, 2021

Kandidat za župana Mestne občine Velenje Darko Koželj za Demokracijo: Skupaj bomo dali Velenju nov zagon!

Med občinami, ki bodo izbirale župane zunaj rednih volilnih rokov, je tudi mestna občina Velenje, kjer je pred nedavnim po hudi bolezni umrl župan Bojan Kontič. Za njegovo nasledstvo do naslednjih rednih volitev 2022 se bodo spopadli trije kandidati, med njimi Darko Koželj, ki ga podpirajo SDS, NSi, SMC ter zunajparlamentarni SLS in Gospodarsko aktivna stranka, ki ji tudi pripada.

»Velenjčani in Velenjčanke govorijo, da so potrebne spremembe pri vodenju občine in njihov glas mi je dal vedeti, da je treba nekaj storiti. Njihov glas dojemam kot klic na pomoč in ta klic pomeni, da so ljudje resnično zaskrbljeni za svojo prihodnost. Ko sem si v glavi postavljal vprašanje, ali lahko kaj storim za boljši jutri našega Velenja in ali to zmorem, ali imam dovolj strokovnega znanja za to, je bil moj odgovor jasen. Seveda lahko,« je na novinarski konferenci ob predstavitvi županske kandidature dejal Darko Koželj. Po njegovih besedah je Velenje gospodarsko in industrijsko dobro razvito mesto, kjer se združujejo različne kulture, kar je obetavna popotnica za prihodnost. »Ko načrtujemo pot vseh občanov, je treba stopiti skupaj in z združenimi močmi začeti z aktivnostmi, ki nas bodo pripeljali do boljšega jutri. Podpora petih strank mi daje zagotovilo, da bomo skupaj načrtovane projekte izvedli odgovorno. Po najboljših močeh bomo poslušali glas ljudi in kaj si Velenje kot občina želi. Vsi projekti, ki bodo začeti, bodo imeli tudi realno osnovo,« je dejal Koželj. Zadal si je, da bo v njegovem programu na prvem mestu skrb za zdravje ljudi.

DEMOKRACIJA: Gospod Koželj, zakaj ste se odločili za župansko kandidaturo na nadomestnih volitvah v Velenju?

KOŽELJ: Velenjčanke in Velenjčani že skoraj desetletje govorijo, da so potrebne spremembe pri vodenju naše občine; da sedanja oblast ne naredi dovolj za napredek občine; da se je preveč ovila v enostrankarsko odločanje; da so izgubili občutek za realnost; da se ne želijo povezovati.

DEMOKRACIJA: Zapisali ste, da je biti župan poslanstvo. Kako ga dojemate?

KOŽELJ: Županovanje je kot biti gasilec. Poslanstvo opravljaš s srcem, v dobro vseh ljudi.

DEMOKRACIJA: Sodite med podjetnike, ki se ukvarjajo z zaščitno opremo. O njej je bilo sicer letos veliko govora, zlasti v zvezi z epidemijo novega koronavirusa.

KOŽELJ: V začetku epidemije smo se vsi srečali z velikim problemom, kajti zaščitne opreme ni bilo. Ni je bilo ne pri dobaviteljih ne pri proizvajalcih. Vemo, da se je tovrstna oprema izdelovala in dobavljala po naročilu. Glede na svetovni problem epidemije so se ustavile tudi dobave partnerjev v tujini. Potrebna je bila neizmerna iznajdljivost, da so trgovci lahko za silo zadovoljevali potrebe kupcev.

(Celoten intervju preberite v novi številki revije Demokracija.)

Zadnje novice

Sorodne vsebine