10.9 C
Ljubljana
petek, 14 maja, 2021

Danijel Krivec: Vrata za sodelovanje so pri SDS vedno odprta

Izvršilni odbor SDS je na svoji včerajšnji seji potrdil evidentirane kandidate za predčasne volitve, oblikoval pa je tudi volilne štabe po okrajih, »puščamo pa odprte možnosti še za resne pogovore z drugimi strankami,« je po seji odbora povedala podpredsednica stranke Jelka Godec.

 

Tudi vodja poslank in poslancev SDS Danijel Krivec je v izjavi po seji IO večkrat poudaril, da so vrata za sodelovanje in pogovore z drugimi strankami pri SDS vedno odprta, da pa stranka nadaljuje svoje aktivnosti tudi za primer predčasnih volitev.

Tako kot podpredsednica stranke je tudi vodja poslanske skupine SDS Danijel Krivec po zaključenem sestanku IO dejal, da v stranki »delamo naprej na pripravah za volitve, končne odločitve pa bodo sprejete, ko bomo dobili povratne informacije s strani drugih strank, ki pa jih zaenkrat še ni.«

Krivec je ob tem še dejal, da bo stranka sprejela konkretno odločitev po tem, ko bodo tudi druge stranke sprejele konkretne sklepe. »Sicer se naše aktivnosti glede volitev odvijajo naprej kot smo si zastavili, odprti pa smo tudi za kakšno drugo možnost, če se bo to pokazalo.« Ob tem je vodja poslank in poslancev dodal še, da »nismo bili mi tisti, ki smo v preteklosti izključevali, ampak je to bil kdo drug« in ob tem ponovno poudaril, da pa so »vrata za sodelovanje pri nas vedno odprta«.

Na vprašanje o tem, ali je pogoj za sodelovanje v prihodnji potencialni vladi ta, da ji predseduje predsednik SDS Janez Janša, je Krivec odvrnil: »Kar se mene osebno tiče, je po mojem mnenju edina opcija, da je predsednik vlade Janez Janša. Smo največja stranka, z največ poslanci in mislim da kakšna druga opcija v tem trenutku tudi ne pride v poštev.«

Vodja poslank in poslancev SDS je ob koncu dejal še, da bi morala potencialna nova vlada biti trdna, s polnimi pooblastili in da mora dokončati mandat, zato tudi »ne govorimo o kakšni začasni vladi.« Prav tako je spomnil, da rezultati volitev iz junija 2018 še vedno veljajo. »Imamo legitimen rezultat in na osnovi tega rezultata lahko tudi nadaljujemo,« je še povedal in dodal: »a je to odvisno predvsem od drugih partnerjev, ne toliko od nas.«.

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine