9 C
Ljubljana
nedelja, 18 aprila, 2021

Danijel Krivec na srečanju s podjetniki in obrtniki s področja Tolminskega

Na povabilo predsednika območne obrtno – podjetniške zbornice v Tolminu Sandija Mermolje se je včeraj z obrtniki in podjetniki srečal kandidat Slovenske demokratske stranke za poslanca Danijel Krivec.

V prvem delu pogovora je povedal nekaj o sebi in svojih zanimanjih, ki so tesno vezana na lokane dejavnosti. Le tako lahko poslanec dobi informacije o tem, s čim imajo ljudje na terenu probleme. Poleg društvenega dela pa je bil aktivno vključen tudi v popotresno obnovo in imel vodilno vlogo pri oživitvi smučišča Kanin.

“Poskusim se odzivati na vse pobude, ki prihajajo iz lokalnega okolja. Veliko pobud je mogoče realizirati, v preteklosti sem veliko pomagal in tako si predstavljam svoje delovanje tudi naprej. Najpomembnejša naloga, ki se tiče lokalnega okolja v naslednjem mandatu, bo vsekakor ustaviti centralizacijo. Na tem področju smo priča uredbam, ki so velikokrat v neskladju z zakoni,” je povedal Danijel Krivec.

Potrebujemo tudi uravnotežen sistem financiranja lokalnih skupnosti. “Leva opcija zanemarja podeželje. Ne bomo podprli nobene reorganizacije državnih služb, če prej ne bo izdelane neke ocene stanja. V današnjem digitalnem svetu je nedopustno govoriti o tem, da morajo vsi uradniki delati v nekih administrativnih središčih. S tem imamo veliko potnih stroškov, izgubo delovnih mest in preseljevanje v mesta. Podeželje s tem samo izgublja,” je poudaril Krivec.

Izpostavil je še, da je razbremenitev gospodarstva zelo pomembna točka v našem programu. “Imamo preveč birokratskih ovir, eno izmed takih področij je umeščanje v prostor, veliko je nepotrebnih soglasij in njihovega povajanja. Postopki so dolgotrajni in jih je potrebno omejiti. Kataster ni usklajen z realnim stanjem, to bo potrebno posodobiti,” je navedel kandidat za poslanca.

“Želimo si, da bi ljudem pri plačah ostalo več. Za spodbujanje vlaganj pa je potrebno prečistiti banke. Predvidevamo davčne počitnice za nova podjetja in še mnogo ukrepov za malo gospodarstvo. Davčne blagajne povzročajo ovire, in jih je na nekaterih segmentih treba odpraviti. Pomembna točka je tudi razbremenitev plač in znižanje DDV na predkrizno raven,” je ukrepe SDS za gospodarstvenike in obrtnike še nanizal Danijel Krivec.

Zadnje novice

Sorodne vsebine