-0.7 C
Ljubljana
četrtek, 15 aprila, 2021

Danijel Krivec: Imamo reciklirano vlado, ki ni sestavljena po volji ljudi

Vodja poslank in poslancev SDS Danijel Krivec ob 100 dneh vlade Marjana Šarca izpostavlja, da ocena dela vlade z naše strani ne more biti pozitivna ter da so bili predlogi, ki jih predlagamo v opoziciji in ki gredo v dobrobit državljank in državljanov, doslej zavrnjeni, nekateri celo z izgovorom, da so predlogi prišli s strani neprimernega predlagatelja.

Vodja poslanske skupine Danijel Krivec je danes v izjavi za nekatere medije ocenil delo vlade po približno 100 dneh vladanja.  Po njegovih besedah gre za »v večjem delu reciklirano vlado iz prejšnjega mandata, ki se ni sestavila po volji ljudstva, ampak po nekem izključevanju drugače mislečih oziroma tistih, ki bi lahko sodelovali pri hitrejšem razvoju te države.« »Delo vlade do sedaj težko ocenjujemo kot pozitivno, saj večina stvari še vedno temelji na izključevanju, čeprav je ravno ta nova struktura govorila o nekem novem pristopu v politiki,« je komentiral Krivec. »Ne glede na željo po nekih novih postopkih vodenja, principih odločanja, pa še vedno prihaja do tega, da so vsi predlogi, ki jih predlagamo v opoziciji in ki gredo v dobrobit državljank in državljanov, zavrnjeni, nekateri celo z izgovorom, da so predlogi prišli s strani neprimernega predlagatelja, in to četudi predlagamo  zadeve na osnovi koalicijskega sporazuma, ki ga je koalicija podpisala, a ga ne izvaja,« je dejal vodja poslank in poslancev SDS in ponovno dodal, da delo te vlade težko ocenjujemo kot pozitivno.

Na novinarsko vprašanje o tem, da si stranka Levica pripisuje zasluge za visoko javnomnenjsko podporo vladi, ker da je vlada sprejela veliko ukrepov s strani Levice, čeprav da Levica ni v koaliciji, pa je Danijel Krivec odvrnil, da je Levica celo več kot članica koalicije. »Ima nadstrankarsko pozicijo. Sprejeti so vsi predlogi, povzeti s strani sindikatov,« je poudaril Krivec in dodal, da je v zvezi s tem vsekakor za pričakovati veliko težav pri sestavljanju proračunov v naslednjih letih 2019 in 2020. »Bo pa vlada vseeno morala prisluhniti tudi ljudem, kajti v primeru določenih obvez, kot je na primer Marakeška deklaracija,  se preveč ignorira ljudsko voljo in tudi s tega vidika bo verjetno leto 2019 bistveno težje. Namreč bonbončki so razdeljeni in v naslednjem letu bo to treba zaračunati,« je bil jasen Danijel Krivec.

Na vprašanje o tem, kako se stranka pripravlja na volitve za Evropski parlament, ki bodo v prihodnjem letu, je Krivec odvrnil, da se v stranki zavedamo pomembnosti teh volitev ter tega, da imamo primerno zastopanost ter da v tej smeri potekajo tudi naše aktivnosti. »Zavedamo se, da je znotraj Evropske unije bistveno več problemov, kot jih je bilo v preteklosti, in tudi na to dimenzijo dajemo veliko pozornosti pri pripravi kandidatov, pa tudi pri aktiviranju volivcev za volitve v Evropski parlament,« je še povedal vodja poslank in poslancev SDS.

Na vprašanje o tem, kakšen bo političen zemljevid Evrope po prihodnjih volitvah, pa je Krivec odvrnil, da  je nehvaležno dajati kakršnekoli ocene vnaprej, vseeno pa sam ne pričakuje nekih velikih sprememb oziroma meni in da bo »politični zemljevid verjetno ostal enak kot je bil doslej.«

Vir: sds.si

Zadnje novice

Sorodne vsebine