6.2 C
Ljubljana
četrtek, 6 maja, 2021

Danes zadnji dan predčasnega glasovanja na volitvah v DZ

Danes je zadnji dan predčasnega glasovanja na predčasnih volitvah v DZ, ki bodo sicer v nedeljo. Na 63 voliščih za predčasno glasovanje, ki so večinoma določena na sedežih okrajnih volilnih komisij, bo še danes mogoče glasovati med 7. in 19. uro.

 

Tridnevno predčasno glasovanje se je sicer začelo v torek, ko je po podatkih Državne volilne komisije svoj glas oddalo 11.713 volivcev, kar je 0,68 odstotka vseh volilnih upravičencev.

Izidi predčasnega glasovanja tokrat prvič ne bodo znani že takoj po zaprtju volišč, v nedeljo ob 19. uri. Državna volilna komisija je namreč sklenila, da lahko volilni odbori šele v nedeljo po zaprtju volišč začnejo šteti glasovnice. Bodo pa takrat znani izidi vzporednih volitev, ki jih pripravljajo na nekaterih medijih.

Tudi prvi neuradni izidi, ki jih bo Državna volilna komisija sproti objavljala na svojih spletnih straneh, bodo znani v nedeljo zvečer.

Na osmih državnozborskih volitvah se bo sicer za naklonjenost nekaj več 1,7 milijona volivcev potegovalo več kot 1600 kandidatov na 25 kandidatnih listah.

Zadnje novice

Sorodne vsebine