7 C
Ljubljana
četrtek, 6 maja, 2021

Danes okrogla miza SZDN: »Svoboda, ali jo še poznamo?«

Združenje domoljubnih novinarjev Slovenije (ZSDN) danes ob 18. uri vabi na okroglo mizo z naslovom »Svoboda, ali jo še poznamo?«, ki bo v Medijskem centru Andreja Slavka Uršiča (Štihova ul. 7, Zupančičeva jama, Ljubljana).

Na okrogli mizi bodo sodelovali Peter Jančič, novinar in urednik; Jan Zobec, pravnik, vrhovni sodnik in nekdanji ustavni sodnik; in Vasko Simoniti, zgodovinar in nekdanji minister za kulturo. Pogovor bo povezoval glavni in odgovorni urednik Demokracije Jože Biščak.

Po pogovornem večeeru bodo podeljena tudi priznanja za novinarske dosežke v letu 2019. Za dosežke v letu 2018 je častno plaketo Andreja Slavka Uršiča prejela novinarka Demokracije Petra Janša, ki se je angažirala z raziskovalnim novinarstvom v zvezi s krivično obsodbo dr. Milka Noviča in z dogajanjem na Kemijskem inštitutu.

Medijski center Andreja Slavka Uršiča, ki je bil odprt letos spomladi, nosi ime po novinarju, uredniku in disidentu Andreju Slavko Uršiču, ki se je rodil v Kobaridu. Večji del kariere je preživel kot urednik in časnikar v Trstu, kjer je urejal tudi glasilo Demokracija. Po drugi svetovni vojni so ga ugrabili in umorili udbovci.

Zadnje novice

Sorodne vsebine