11.2 C
Ljubljana
torek, 4 oktobra, 2022

Dan po volitvah totalna panika: minister Poklukar bo obiskal Črnomelj, dobavitelja panelne ograje za migrantski center pa sploh ne morejo najti

Notranji minister Boštjan Poklukar bo po napovedih popoldne obiskal Belo krajino in si ogledal razmere, s katerimi se srečujejo domačini zaradi nezakonitih migracij. Minister naj bi se srečal s predstavniki Občine Črnomelj. V Beli krajini, predvsem v Črnomlju, vlado sicer že dlje časa pozivajo, naj učinkoviteje pristopi k varovanju meje in bolje poskrbi za njihovo varnost. Za to je tamkajšnja civilna iniciativa pred kratkim pripravila že tudi drugi protest. Prvi je bil oktobra 2016.

 

Včeraj pa je tudi notranji minister priznal, da se v Beli krajini, predvsem pa v Občini Črnomelj, policija intenzivno sooča z ilegalnimi prehodi meje. A pri tem gre predvsem za tihotapljenje ljudi preko meje, kar pa policija uspešno preprečuje, je hitro dodal. Dejal je še: “Na območju Bele krajine želimo v prihodnosti povečati začasne tehnične ovire.” Drugih ukrepov za varovanje meje minister iz vrst LMŠ ni napovedal.

Temu ob rob dodajmo, da je ministrstvo za javno upravo pred kratkim objavilo razpis za nakup dodatnih ograj, vendar le za 3800 metrov, kar je – ob preko 50 kilometrih meje zgolj v Občini Črnomelj – kaplja v morje. Vprašanje je tudi, če je to res tista rešitev, ki jo Bela krajina potrebuje. Spomnimo še, da so 35 dodatnih vojakov poslali na območje Ilirske Bistrice.

Dobavitelja za panelno ograjo v migrantskih centrih ne morejo najti
Veliki zapleti pa so tudi pri naročilih za dobavo in montažo panelne ograje in vrat za sprejemno-registracijske centre. Kot je znano, vlada načrtuje postavitev treh: v Metliki, Jelšanah in na Obrežju. Kot prvi je bil načrtovan center v Metliki. Vladni urad za oskrbo in integracijo migrantov je doslej objavil že več javnih naročil, povezanih s tem. Zapletlo pa se je pri naročilu za dobavo in montažo panelne ograje in vrat za te centre.

Članek si lahko v celoti preberete TUKAJ.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine