14.4 C
Ljubljana
četrtek, 13 maja, 2021

Da bi državo izsiljevali za denar, so se idejno neizvirni “kulturniki” polegli po tleh pred Ministrstvom za kulturo

V torek 15. uri se je pričel na Muzejski ploščadi pričel protest s sloganom “Poslednja akcija za kulturo.” Protestniki so nestrinjanje s stanjem v kulturi izrazili tako, da so se ulegli na cesto. Napovedali so, da se bodo pridružili petkovim protestom. Odzivi na socialnih omrežjih jim niso bili naklonjeni, v enem izmed mnenj gre za otroško obnašanje odraslih ljudi, ki državo izsiljujejo za dodaten denar.

Idejno neizvirni kulturniki so včeraj protestirali na način, da so na stanje v kulturi ponazorili z ležanjem sredi ceste. Kot je znano, so prisilno državno financirani kulturniki del iste združbe, kot nevladniki in preostali privilegiranci, ki se združujejo na petkovih protestih.

Več kot očitno so umetniki izrazili svoje mišljenje o tem, kako mora vlada pasti. Opazovalci pa so med drugim dogajanje opisali kot “Obisk pohorskega bataljona v Ljubljani” in kot opis “delovnih navad nastopajočih”. Svoj program so še dopolnili z umetniškim delom Braca Dimitrijevića iz serije Naključni mimoidoči, ki je viselo s stavbe Muzeja sodobne umetnosti na Metelkovi. V teh serijah se je Dimitrijević ukvarjal z osebnostmi, ki so danes znane, za časa življenja pa so bile neprepoznavne, je poročala STA.

Foto: STA

Ne glede na to, da se demonstracija imenuje poslednja, pa po besedah udeleženih ni zadnja. Udeleženci so tako napovedali, da se bodo pridružili “množični manifestaciji proti fašizmu, militarizaciji in represiji”, brez da bi sploh razumeli pomen naštetega.

Foto: STA

Sara Kovač

Zadnje novice

Sorodne vsebine