-2.2 C
Ljubljana
sobota, 29 januarja, 2022

Cvetličarna ignorantsko spodbuja nespoštovanje zdravstvenih ukrepov!

Piše: Sara Kovač (Nova24tv)

V naši cvetličarni ne potrebujete maske, saj želimo videti vaš nasmeh. Od PCT pogojev pa želimo le: Prijaznost, Cenite naše delo, Trgovino zapustite nasmejani in dobre volje,” se je na eni izmed slovenskih cvetličarn znašel napis, ki evidentno spodbuja kršenje zdravstvenih ukrepov. Katera cvetličarna je objavila napis, še preverjamo.

Vsake toliko se nasprotniki ukrepov poslužujejo res skrajno nevarnih prijemov za pridobivanje strank. Lastnica ene izmed slovenskih cvetličarn je na svoja vrata nalepila kar letak, kjer odkrito spodbujajo k ne nošenju zaščitnih mask ter kršenju pogojev PCT. Skrajno neresno in kaznivo norčevanje iz celotne zdravstvene situacije!

Nasmeh, ki ubija
Zapis, ki se je pojavil na socialnih omrežjih, je naletel na veliko zgražanje tistih, ki se zavedajo nevarnosti epidemiološke situacije in spoštujejo navodila strokovnjakov. Ukrepi namreč niso sprejeti v obliki odlokov zato, da bi nam brez potrebe zagrenili življenje, temveč da bi se čim bolj obvarovali pred četrtim valom epidemije, ki bo po mnenju poznavalcev še hujši kot tretji. Ker precepljenost še vedno ni dovoljšna, so resno ogrožena življenja mnogih, lahko pride tudi do kolapsa zdravstvenega sistema, da ostale kolateralne škode ne omenjamo, saj smo ji priča že več kot leto in pol. Katera cvetličarna se poslužuje te skrajno nevarne ter ignorantske prakse še preverjamo, bi pa na tem mestu morala Obrtna zbornica Slovenije vse svoje članice še dodatno opozarjati na pomen spoštovanja ukrepov, saj je epidemija resno prizadela gospodarstvo.

Zbolevajo mladi
V nedeljo so v Sloveniji opravili 1657 PCR-testov in z njimi potrdili 282 okužb z novim koronavirusom, je objavila vlada. Pozitivnih je bilo 17 odstotkov testov, kar je 3,6 odstotne točke manj kot dan prej. V bolnišnicah zdravijo 312 covidnih bolnikov, od tega jih 74 potrebuje intenzivno zdravljenje. V nedeljo je umrl en covidni bolnik. V primerjavi s prejšnjo so to nedeljo potrdili 48 okužb več. Prejšnjo nedeljo so sicer opravili 1427 PCR-testov. Po besedah Maje Bratuša, ki je danes vodila novinarsko konferenco o covidu-19, je bilo konec tedna v bolnišnice sprejetih 55 covidnih bolnikov, v domačo oskrbo so jih odpustili 16. V bolnišnicah zdravijo 20 covidnih bolnikov več kot dan prej, intenzivno zdravljenje potrebujejo štirje več. Najmlajši covidni bolnik, ki ga zdravijo v bolnišnici, je star 24 let, najmlajši na intenzivni negi pa 28 let, je objavila vlada na Twitterju.

Z enim odmerkom cepiva proti covidu-19 je pri nas cepljenih 1.025.591 oseb oz. 49 odstotkov vseh prebivalcev, z vsemi odmerki pa 935.794 oseb, kar je 44 odstotkov vseh prebivalcev. Med starejšimi od 18 let je polno cepljenih 53 odstotkov, med starejšimi od 50 let pa 66 odstotkov prebivalcev. Med starejšimi od 18 let je z enim odmerkom cepljenih 58 odstotkov, med starejšimi od 50 let pa 70 odstotkov prebivalcev, še kažejo podatki vlade.

Zadnje novice

Sorodne vsebine