11.1 C
Ljubljana
ponedeljek, 17 maja, 2021

Član izvršilnega odbora stranke NSi Pogorelec se je z Židanom sestal kar brez pooblastil predsednika

Po tem, ko so viri izdali, da se je v eni izmed pisarn Generalnega sekretariata Vlade Republike Slovenije član izvršilnega odbora stranke NSi Janez Pogorelec sestal s predsednikom SD Dejanom Židanom, je predsednik NSi in novoizvoljeni predsednik Državnega zbora RS Matej Tonin poudaril, da o srečanju kot predsednik stranke sploh ni bil obveščen.

Prav tako pa je ta povedal, da ta Pogorelca nikdar ni pooblastil za pogovore z Židanom, ta pa se prav tako v imenu NSi tudi ni sestajal s predsedniki drugih strank. Kot kaže, si je Pogorelec privoščil pogajanja kar mimo pooblastil Tonina.

Do omenjenega pogovora med Židanom in Pogorelcem, ki sicer opravlja funkcijo namestnika direktorice vladne službe za zakonodajo, je prišlo v torek, konkretneje po seji vladnega odbora za gospodarstvo.

Škandal24 je Pogorelca glede sestanka povprašal: “Zanima nas sestanek, ki ste ga imeli v prostorih Generalnega sekretariata Vlade RS s predsednikom stranke SD Dejanom Židanom po sestanku odbora za gospodarstvo. V zvezi s srečanjem v prostorih GSV nas zanima: – Kdo je bil pobudnik sestanka, Vi ali gospod Židan? – O čem je tekla beseda? – Ali ste se z gospodom Židanom pogovarjali kot predstavnik NSi ali kot uslužbenec GSV? – Ali ste o pogovoru z gospodom Židanom seznanili predsednika NSi gospoda Mateja Tonina?” Ta je na vprašanja odgovoril le, da žal na vprašanja ne more odgovoriti.

Pogorelec je tudi napovedal, da se do sestavljene vlade ali do predčasnih volitev ne bo več oglašal na Twitterju. Očitno je prišel do spoznanja, da svoji stranki dela le prevelike preglavice.

 

Celoten članek si lahko preberete tu.

Zadnje novice

Sorodne vsebine