0.3 C
Ljubljana
ponedeljek, 25 oktobra, 2021

Čisto po komunistično: Jevškov rdeči gardist Đurov bi direktorja Pomurskih lekarn Ivana Zajca tudi likvidiral, če bi bilo to potrebno!

Na Ivana Zajca, dolgoletnega in uspešnega direktorja javnega zavoda Pomurske lekarne, je soboška rdeča oblast Židanove SD na čelu z županom Aleksandrom Jevškom in njegovo oprodo, direktorjem občinske uprave Srečkom Đurovim, usmerila vsa orožja, da ga prisili v predajo. Pomurske lekarne oziroma njihov direktor so še edina “trdnjava”, ki je Jevškova falanga ni osvojila v minulem mandatu. V vseh preostalih javnih zavodih in podjetjih, v katerih je lastnica Mestna občina Murska Sobota, je Jevškovim rdečim gardistom uspel kadrovski cunami! Zamenjali so nadzornike in direktorje, nastavili svoje kadre ali kar sami sebe. Gre seveda za “žlahtno koalicijo”, ki vedri in vlada v Murski Soboti, v njej pa elitna zasedba SD-jevcev, SMC-jevcev, Levice, ki lahko zaradi absolutne prevlade v občinskem parlamentu dela, kar se ji zdi in kar se ji zahoče!

 

Že peto leto v Pomurskih lekarnah kljubujejo soboškim oblastnikom. Ti so se hoteli polastiti nekajmilijonskega evrskega presežka Pomurskuh lekarn, da bi z njim zakrpali brezno brez dna, ki se mu pravi Expano, pa se jim je Ivan Zajc postavil po robu, s čimer si je podpisal “likvidacijsko” obsodbo. Za javno diskreditacijo in “linč” sta Jevšek in Đurov v minulih letih uporabila vse metode, tudi kazenskim ovadbam se nista izognila. O mobingu, ki so ga bili deležni člani sveta javnega zavoda Pomurske lekarne, ki zastopajo interese 16 občin soustanoviteljic, ne kaže izgubljati besed. Podobno je bilo tudi na februarski seji sveta zavoda, kjer so svetniki soglasno podprli kandidaturo Ivana Zajca za direktorja. Jih pa je Đurov preteče opozoril, da se “igrajo z ognjem”, kajti mestna rdeča oblast je zato, da zruši Zajca, sposobna uničiti tudi Pomurske lekarne.

To se je vnovič pokazalo na današnjem sestanku mestne KMVI (Komisija za mandatna vprašanja, volitve in imenovanja), na kateri bi morali odločati o soglasju za imenovanje Ivana Zajca za direktorja Pomurskih lekarn. Že vnaprej se je vedelo, da gre za “misijoi nemogoče”, kar je že napovedal Srečko Đurov na seji sveta Pomurskih lekarn 7. februarja: “Bojim se, da ne glasujemo o direktorju, temveč o usodi Pomurskih lekarn.” Čeprav se je Zajc članom KMVI predstavil z nadvse korektnim programom, so se ga “žlahtni levičarji” z Đurovim na čelu lotili v stilu “naglih sodišč”, ki lahko vodijo le še v Hudo jamo!

Celoten članek si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine