10.9 C
Ljubljana
nedelja, 19 maja, 2024

Zanimivo: Cerar se strahopetno izogiba soočenju na Nova24TV, da ne bi pokazal svojih pravih barv

Mira Cerarja, premierja v odstopu, si vsekakor ne bomo zapomnili po odločnosti in uspehih, ampak bolj po nedelu in pasivnosti. Glede na to, da so njegovi medli govori in nastopi tisti, ki so med ljudmi sprožili občutek nezaupanja, se je odločil za naslonitev na delo vojske piarovcev, da bi izboljšal svojo medijsko podobo navzven. Zaradi strahopetnosti si ne upa na soočenje na Nova24TV in se udeležuje le televizijskih soočenj in intervjujev, kjer ima vprašanja podana vnaprej in kjer ve, da ga bodo spraševali lepe stvari.

 

Očitno se Cerar zaveda, da bi mu na Nova24TV nalili čistega vina in ga brez kakršne koli cenzure soočili z dejstvi, ki kažejo na to, da so za nami izgubljena leta. Cerar je namreč s svojim neuspešnim manevriranjem poskrbel za to, da se Slovenija ne more prebiti med uspešne in ugledne države v Evropi. Novi in neizkušeni obrazi, ki predstavljajo krinko za plenjenje “starih sil”, terjajo svoj davek, ko pa morajo za napake odgovarjati pred ljudmi, očitno zmanjka poguma.

Če potegnemo črto, si bomo Cerarjevo vlado zapomnili po triumfu na nepoštenih in nesvobodnih volitvah v Državni zbor RS leta 2014, ko so le nekaj tednov pred volitvami zaprli prvaka opozicije Janeza Janšo, tedanja Stranka Mira Cerarja, ki je bila ustanovljena zgolj mesec dni pred volitvami, pa je prepričljivo zmagala, kar nedvomno predstavlja svetovni fenomen. Cerar je po zmagi na volitvah sklenil koalicijo s strankama SD in DeSUS, mandat pa so zaznamovale številne začetniške napake novih obrazov v parlamentu, protiustavna ravnanja in afere: kraja poslanskega mandata Janeza Janše, kraja koroških dečkov, afera z dodatki na stalno pripravljenost, odstop ministrice zaradi ponarejene magistrske naloge, propad arbitraže zaradi prisluhov. Katastrofalno stanje v zdravstvu, ki se kaže v dolgih čakalnih vrstah in na otroški srčni kirurgiji, nedvomno predstavlja problematiko, za katero je odgovorna ministrica Milojka Kolar Celarc, ki je vseskozi uživala zaupanje Cerarja in strank SD in DeSUS, ki jim očitno ni mar za ljudi, saj si sami lahko priskrbijo zdravljenje v tujini.

Še posebej rad se pojavi na RTV SLO
Cerar se je na televiziji nedavno pojavil v četrtek zvečer v oddaji Referendum na RTV SLO. Seveda ni presenetljivo, da rad hodi v javno hišo, ki jo financiramo prav vsi slovenski davkoplačevalci, saj RTV SLO na cenzuriran način poroča o Cerarju in ga predstavlja kot uspešnega premierja. V oddaji Referendum je ta tako ob Bratuškovi in Židanu deloval sproščeno in Slovence glede drugega tira nagovarjal, da bo ta razbremenil slovenske davkoplačevalce, da bo več za zdravstvo, upokojence in tretjo razvojno os, čeprav je vsakomur z nekaj zdrave kmečke pameti jasno, da gre za zlato vrečo brez dna, v kateri bo profitirala klika izbrancev.

Več si lahko preberite TUKAJ.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine