30.2 C
Ljubljana
petek, 30 julija, 2021

Cenzurirano! Afera Safini: osumljeni dveh posilstev že prej na pogojni stepel dve ženski

Na okrožnem sodišču v Ljubljani, ki ga vodi Marjan Pogačnik, so si po prvotni popolni zavrnitvi, da bi smel izvedeti za vsebino sodbe za nasilen rop migrantu, ki je osumljen, da je po prihodu iz zapora posilil dve študentki, rahlo premislili. Vsaj izrek sodbe so mi zdaj poslali, cenzurirali pa velikansko večino razlage sodbe. Manjkajo cele strani. Vsebina je precej pretresljiva. Ženske je tepel že prej.

 

Pogojno obsojen tepel med ropom

Z razkritim delom sodbe je sodišče potrdilo, kar sem neuradno kljub prikrivanju že izvedel in poročal: na zaporno kazen je Alija Safina pred dobrim letom obsodil senat, ki ga je vodila sodnica Mojca Kocijančič. Nekdanja soproga nekdanjega ministra Aleša Zalarja (LDS).

Migrant iz Maroka je bil na dve leti zapora obsojen 16.11.2018 zaradi fizičnega napada na dve ženski, ki ju je poskušal oropati. Pri obeh je med ropom uporabil udarce v glavo. Prva mu je po dveh udarcih v obraz zbežala. Drugo, ki jo je udaril tako močno, da je padla po tleh, pa je uspel oropati. Odvzel ji je torbico, v kateri je imela telefon Samsung, 25 evrov denarja, dokumente, leče…

Iz manjšega dela sodbe, ki ga lahko vidimo, večina je namreč tudi v drugo cenzurirana, je razvidno, da je bil Safini že v času teh ropov pogojno obsojen. Nasilna ropa žensk je izvršil v času, ko je bil pogojno na prostosti. A sodišče je prikrilo podatke, na katerem okrajnem sodišču in za kakšno kaznivo dejanje je bil obsojen.

Razlogov za takšno prikrivanje javnosti sodišča, ki ga vodi Marjan Pogačnik, si ne znam zamisliti. Z varovanjem zasebnosti to nima nobene zveze. Sodne odločitve niso zasebna stvar sodišč in obsojenih. A zdaj je vsaj cenzurirano manj. Najprej so poskušali prikriti čisto vse.

Več si lahko preberete TUKAJ.

O tem, kako vlada odgovarja Branku Grimsu glede osumljenca, ki ga niso mogli izgnati, si lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine