13 C
Ljubljana
sobota, 8 maja, 2021

Tino Mamić: Novinarka Tednika je kršila novinarski kodeks, ker je objavila okrnjeno izjavo, iztrgano iz konteksta, čeprav je obljubila, da tega ne bo naredila

V oddaji Tednik so v prispevku o Thompsonu prosili za izjavo društva Židov in Srbov, Hravtov pa ne. Za izjavo so prosili tudi Tina Mamića, – ta je namreč javno napovedal, da bo na koncert Thompsona šel,  nato pa objavili iz konteksta iztrgane stavke, čeprav so obljubili, da tega ne bodo naredili. Tino Mamić je zato objavil svojo izjavo, kakršna je v resnici bila:

“Tisti, ki skušajo vnaprej prepovedati rock koncert, kjer gotovo ne bo ustaške ikonografije, v isti sapi kričijo Smrt janšizmu. Iz teh istih krogov prihajajo tudi mnogi, ki si upajo reči: Premalo smo jih pobili. Cenzorje v resnici moti dvoje. Thompson se na svojih koncertih spodbuja ljudi, naj imajo radi Boga in domovino. Bliža se 29, obletnica slovenske zmage nad srbsko okupacijsko armado. To mediji in levičarski politiki potiskajo na obrobje, ker jim je domovina odveč. Napad na Thompsona je posledično napad na osamosvojitveno vojno.”

Novinarka je s trganjem stavkov iz konteksta poteptala novinarski kodeks, saj je prelomila obljubo, je zapisal Mamić n vipavska.eu. Kodeks je bil kršen tudi zato, ker je bila v Tedniku objavljena samo ena plat zgodbe.

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine