2.6 C
Ljubljana
sreda, 21 aprila, 2021

Cenzura na Facebooku ne miruje: ker je izrazil potrebo po navzočnosti mobilne policijske postaje v romskih naseljih, so mu objavo izbrisali in ga začasno blokirali

Da je omrežje Facebook že precej časa pod udarom cenzure, dokazuje tudi izkušnja Aleša Verdenika, ki je 15. januarja na svojem FB profilu objavil fotografijo mobilne policijske postaje ter spremno besedilo, da bi bila zaradi vse večje navzočnosti ciganov na Dolenjskem in v Beli krajini več kot nujna, »pa tudi še kakšna dodatna ne bi škodila«.

 

Kot je še zapisal, ne smemo pozabiti tudi na stalni pritok migrantov na omenjeno območje, ki predstavljajo večje tveganje od tam navzočih ciganov.

Objava je hitro doživela izbris in posledično blokado, kar je razvidno tudi iz printscreena, ki ga objavljamo zgoraj. Vendar pa Facebook tega ne počne avtomatsko, ampak dogajanje spremljajo posebni administratorji, ki pripadajo posebni enoti s FDV – slednja je očitno ocenila, da objava krši standarde FB glede sovražnega govora in jo je zato cenzurirala. Patetično!

Zadnje novice

Sorodne vsebine