4.8 C
Ljubljana
sobota, 8 maja, 2021

Cenzura, ki si jo privoščila voditeljica oddaje Dobro jutro na RTV SLO Monika Tavčar – prekinila gledalko, ki je hvalila delo Janševe vlade

Številni gledalci oddaje Dobro jutro, ki jo vsako jutro predvajajo na javni RTV Slovenija, so se razjezili potem, ko so videli, kako je voditeljica Monika Tavčar hitro odpravila eno izmed gledalk, ki je poklicala v studio in občutno pohvalila delovanje nove vlade pod vodstvom Janeza Janše. Številni uporabniki Twitterja so prepričani, da gre za cenzuro, ki je povsem v kontekstu neverodostojnega in enostranskega poročanja, ki se ga javna hiša, ki so jo primorana plačevati vsa slovenska gospodinjstva, še posebej poslužuje odkar je zaprisegla tretja Janševa vlada.

Tavčarjeva je, kot je to sicer v oddaji v navadi, pričela s pregledovanjem poročanja slovenskih časopisov, vmes pa je sprejela klic gledalke iz Kopra. “Mi kristjani upamo, da bo šlo. Imamo prave ljudi na pravem mestu, ampak nekaj pa kljub temu ne razumem: vlada, ki je odšla in ki je nihče ni vrgel, je odšla sama. In tako hitro narejena nova, ki ji zaupam popolnoma, ne 100 odstotkov, ampak tisoč odstotkov. Nas bodo rešili, začeli smo hitro delati. Ampak jaz bi rada nekaj povedala: tisti, ki nam že sedaj podtikajo, v tako hudih časih, in tiste po internetu in povsod dobiš take izjave, da je nekaj groznega, me malo moti. Jaz ne vem, kje smo Slovenci, ali nas res ni več. Pa kaj mi živimo na Luni?”

Na RTV vztrajali, da bi se morala držati tematike

Med izražanjem mnenja je Tavčarjeva vskočila in prekinila gledalko. Pozvala jo je, če bi se morda lahko držala tematike, ki so jo izbrali iz dnevnega časopisja. V mislih je imela tematiki glede preložitve olimpijskih iger v Tokiu in potres v Zagrebu ter kaj bi se zgodilo, če bi do potresa prišlo v naši prestolnici. “Časa bo kmalu zmanjkalo,” je dala vedeti. Nato je voditeljica pričela s ponovnim pregledovanjem časopisja. Številni so prepričani, da so gledalko, preprosto prekinili, ker si je drznila hvaliti Janšo in delo vlade.

Foto: Printscreen

“RTV Slovenija upam, da ste s to primitivno potezo odprli ? še naivnemu narodu!!!,” je napisal eden izmed državljanov, drugi pa je pripomnil, da očitno na RTV-ju mislijo, da so kot bogovi. “Katastrofa kaj se gredo.” “To se je pred leti zgodilo tudi meni, potem me pa niso več spustili v eter,” je v povedala ena izmed gledalk, ki je že pred časom poklicala v eter javne hiše. Očitno pa to ni osamljen primer, ena izmed državljank je namreč napisala, da je bilo v petkovi oddaji isto. “Dva so prekinili, potem pa ukinili komentarje.” Slednjemu je pritrdil tudi drugi komentator, ki je dal vedeti, da je temu res. “Direktno so jo prekinili.” 

Nenavadne poteze vse bolj krnijo zaupanje v javno televizijo

Glede na to, da so RTV prispevek primorana plačevati vsa gospodinjstva ne čudi, da so se v odzivih pojavili tudi številni pozivi k ukinitvi obveznega plačevanja RTV prispevka. Eden izmed državljanov pa je predlagal, da bi bilo potrebno RTV je omejiti finančna sredstva in to na tak način, da v tem kriznem času še RTV prispevek zniža za 70 odstotkov. “Vsi vemo, da jih je na RTV za okrog 2 tisoč preveč zaposlenih zato jim je potrebno omejiti sredstva in naredit reorganizacijo dela.”

VEČ TUKAJ!

Zadnje novice

Sorodne vsebine