13.1 C
Ljubljana
četrtek, 28 septembra, 2023

Čemu se urednica RTV Slovenija Manica Ambrožič boji nastopa zunajparlamentarne stranke Dobra država?

Piše: Luka Perš (Nova24tv)

Plastičen prikaz delovanja RTV je današnje vabilo predsednika stranke Dobra država v Odmeve skupaj s predstavnikoma dveh novo ustanovljenih strank. Čez nekaj minut so sporočili, da so se nadrejeni odločili drugače. “Vpliv ali neprofesionalnost? In to moramo plačevati. Dovolj. Sledi denarju,” se je odzval predsednik Dobre države dr. Bojan Dobovšek, ko so najvišji vrhovi na informativnem programu odpovedali nastop njegove stranke v Odmevih.

Pred tedni smo poročali o aferi, ko so na RTV Slovenija cenzurirali posnetek pogovora z izraelskim veleposlanikom za Slovenijo Eyal Sela. Javnost je z nedopustno novinarsko prakso seznanil novinar RTV Slovenija Nejc Krevs po tistem, ko je napravil intervju z izraelskim veleposlanikom ob zadnjih napetosti na Bližnjem vzhodu. Vse je presenetilo dejstvo, da je prepoved predvajanja dosegla odgovorna urednica informativnega oddaja Manica Ambrožič.

Vse kaže, da se je zgodil isti primer tudi tokrat. Predsednik zunajparlamentarne stranke Dobra država dr. Bojan Dobovšek je bil vabljen v oddajo Odmevi. Po potrditvi nastopa je sledilo sporočilo urednika Odmevov Valentina Areha, da so se nadrejeni na informativnem programu RTV Slovenija in, vse kaže tudi višje vodstvene strukture, odločili, da bodo tokrat povabili samo nove zunajparlamentarne stranke, “zato moramo vabilo žal preklicati”, zapiše Areh.

Image

 

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine