17 C
Ljubljana
sreda, 21 aprila, 2021

Celo ameriško zunanje ministrstvo z vsemi topovi nad globoko državo – komu je v interesu blokirati prevzem POP TV?

Zasebni interesi članov globoke države in osebne politične preference vodilnih levih politikov so Slovenijo pripeljali tudi na rob ugleda v mednarodni skupnosti. Vprašamo se lahko, zakaj toliko časa traja prevzem Pro Plusa (POP TV, Kanal A, 24ur.com) in komu je to v interesu.

Celo ameriško zunanje ministrstvo gre z vsemi topovi nad globoko državo v Sloveniji, Agencija za varstvo konkurence (AVK) z njenim direktorjem Andrejem Matvozom na čelu (po čigavem nareku?) pa blokira prevzem Pro Plusa (okoli katerega se vrti nešteto interesov) s strani ameriškega investitorja, ki sta ga pred več kot enim letom napovedala ameriški sklad KKR in poslovnež Dragan Šolak.

Kot je znano, POP TV in Kanal A že nekaj časa čakata na novega lastnika, saj je poslovna naveza ameriškega sklada KKR in srbskega poslovneža Dragana Šolaka že julija lani podpisala pogodbo o nakupu največje komercialne televizije v lasti družbe Central Media Enterprises (CME). A kljub temu novi lastnik še zmeraj ni dobil soglasja Agencije za varstvo konkurence (AVK) in tako že več kot 400 dni čaka na soglasje državnega organa pod vodstvom Andreja Matvoza.

 

Celoten članek lahko preberete TUKAJ.

Zadnje novice

Sorodne vsebine