2.3 C
Ljubljana
sobota, 17 aprila, 2021

Celjska bolnišnica se pripravlja na ponovni sprejem bolnikov s covidom-19

Ob naraščanju števila okuženih z novim koronavirusom, ki potrebujejo bolnišnično zdravljenje, se na ponovni sprejem bolnikov s covidom-19 pripravljajo v Splošni bolnišnici Celje. Predvidoma bodo lahko prve bolnike sprejeli v četrtek, vključevanje bolnišnice v obravnavo bolnikov s covidom-19 pa bo fazno, so pojasnili v bolnišnici.

V prvi fazi bodo na oddelku za infekcijske bolezni in vročinska stanja pripravili enoto s petimi navadnimi bolniškimi posteljami za obravnavo bolnikov s covidom-19 in 19 navadnimi bolniškimi posteljami v t. i. sivi coni, kjer bodo obravnavali bolnike, pri katerih obstaja sum na okužbo s covidom-19. Oddelek za intenzivno interno medicino pa bo za obravnavo bolnikov s covidom-19 organiziral enoto z dvema posteljama za intenzivno nego.

Organizacijo dela v omenjenih enotah bodo prevzele ekipe s teh dveh oddelkov. Bolnišnica ima za opredeljeno organizacijo dela v tej fazi načeloma dovolj ekip, bi se pa to lahko spremenilo, če bi zaradi okužb prihajalo do večjih odsotnosti zdravstvenega kadra. V Urgentnem centru Celje pa bodo ekipe okrepili tudi z mladimi zdravniki.

Nadaljnje faze vključevanja celjske bolnišnice v obravnavo bolnikov s covidom-19 bodo izvedene glede na razvoj epidemiološke situacije v regiji in državi, so še navedli v celjski bolnišnici.

Bolnike s covidom-19 pri nas trenutno zdravijo v univerzitetnih kliničnih centrih v Ljubljani in Mariboru ter na Kliniki Golnik.

Zadnje novice

Sorodne vsebine