0.3 C
Ljubljana
petek, 8 decembra, 2023

Če imate čas in voljo, obiščite javno molitev rožnega venca v Ljubljani

Piše: G. B. 

Katoliška mladina v petek, 10. novembra 2023, ob 6.30 zjutraj drugič organizira javno molitev rožnega venca na Kongresnem trgu, so sporočili iz omenjenega zavoda. 

»Javna molitev je mnogo močnejša od zasebne, da pomiri Božjo jezo in prikliče Njegovo usmiljenje, in sveta mati Cerkev, ki jo vodi Sveti duh, je vedno podpirala javno molitev v časih javne tragedije in trpljenja,« piše eden največjih strokovnjakov za rožni venec, »drugo najboljšo molitev za sveto mašo«, sv. Ludvik Marija Montfortski. “Po njegovem napotku in zgledu brezštevilnih drugih držav smo tudi pri nas začeli z javno molitvijo sv. rožnega venca – za našo domovino in zveličanje njenih duš ter posebne mesečne namene, v novembru za verne duše v vicah.”

“Vse, še posebej pa mlade može in fante, ki smo prvi poklicani biti voditelji in zgled pri pričevanju vere, vabimo na Kongresni trg v Ljubljani, pred spomenik Presveti trojici, v petek, 10. novembra, ob 6.30,” še sporoča zavod Katoliška mladina, ki je tak dogodek organizirala prvič že v mesecu oktobru.

Dogodek bo medijsko spremljal tudi tednik Demokracija.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine