7.6 C
Ljubljana
sobota, 24 februarja, 2024

Burek koalicija brezglavo ruši vse po vrsti!

Piše: Vida Kocjan

Koalicija KUL, v katero so vključene stranke SD, LMŠ, Levica in SAB, v času epidemije, ki traja že več kot leto dni, ne počne nič drugega kot nagaja. Tanja Fajon, Marjan Šarec, Luka Mesec in Alenka Bratušek se v svojih rušilnih dejanjih z dneva v dan ponavljajo.

Vedno znova dokazujejo, da jim ne gre toliko za Janeza Janšo, pač pa jih moti že to, da imamo vsaj malo desno vlado. V koaliciji KUL mislijo, da desnica ne sme imeti vlade. To je kruta realnost politikov dela opozicije iz vrst SD, LMŠ, Levice in SAB, zato se ne čudimo, da se jih je v javnosti prijelo ime burek koalicija. Slednje pomeni, da stranke, zbrane v KUL, samo nagajajo, sodelovanje in pomoč pri reševanju težav jim še na misel ne pride.

Burek koalicija se ponavlja

Vlada pod vodstvom Janeza Janše je prisegla 13. marca 2020 in nemudoma začela z delom. Ministri, ki jim ni bilo vseeno za državljane in državo, so bili iz SD, SMC, NSi in DeSUS. Slovenija je bila namreč že v epidemiji novega koronavirusa, imeli smo tudi prve smrtne žrtve. Skladišča z zaščitno medicinsko opremo so bila prazna, bolniških postelj za oskrbo obolelih ni bilo dovolj.

 

Več si lahko preberete v novi številki Demokracije!

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine