9.5 C
Ljubljana
nedelja, 11 aprila, 2021

Brutalno: Direktorju Klinike Golnik in članu vladne svetovalne skupine za boj proti covid19 Alešu Rozmanu grozijo anonimneži

Potem ko je bil Milan Krek, direktor Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ), v ponedeljek tarča  nadlegovanja s strani raperja Zlatana Čordića, na dan prihajajo novi primeri groženj glavnim akterjem v boju zoper epidemijo koronavirusa. Tokrat je tarča postal Aleš Rozman, zdravnik in direktor Klinike Golnik.
 
Aleš Rozman, ki kot član vladne svetovalne skupine za covid-19, ki večino svoje energije usmerja v boj proti koronavirusu je v kratkem telefonskem klicu potrdil pisanje Slovenskih novic, da že več mesecev na elektronski naslov prejema sporočila pošiljatelja Resnična resničnost, ki izraža prepričanje, da je koronavirus izmišljen. V zadnjem elektronskem sporočilu je anonimnež njega, Bojano BeovićMilana Kreka in druge označil za sužnje, obtožil jih je celo, da “od zadaj delajo zločine nad prebivalstvom”.
 
Rozman se je ostro odzval na obtožbe. “Že tedne dobivamo sramotilne maile polne groženj iz anonimnega naslova “Resnična resničnost”. Po mojem razumevanju takšno pošiljanje ni zgolj pomankanje dobrega okusa in razsodnosti, pač pa gre za kaznivo dejanje. Stalno nadlegovanje, sramotenje in grožnje so vzorec rjavosrajčnikov iz časov Nemčije pred drugo svetovno vojno,” je zapisal Rozman, ki nam je zaradi obilice dela ob telefonskem klicu zgolj potrdil tovrstne grožnje in dejal, da tega ne misli izpostavljati v medijih, saj da je ukrepanje v pristojnosti policije in tožilstva. Organe pregona poziva, da izsledita pošiljatelja in sprožita ustrezne ukrepe zoper njih.

Zadnje novice

Sorodne vsebine